Turcia vorbește de iminența unui război mondial de pe același palier cu Iranul în fervoarea cu care susține gruparea teroristă Hamas împotriva Israelului

Sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara (Facebook) - T.C. Millî Savunma Bakanlığı
Sursă foto: Ministerul Apărării de la Ankara (Facebook) - T.C. Millî Savunma Bakanlığı

Turcia, stat membru NATO, a devenit azi sub conducerea regimului islamist al președintelui Recep Tayyip Erdogan, unul din cei mai importanți susținători ai grupării teroriste Hamas. În contextul în care Israelul a decis să taie toate capetele hidrei, atât ale grupărilor teroriste din Gaza, inclusiv Hamas, cât și a mult mai puternicei organizații teroriste Hezbollah în Liban, Erdogan vorbește de iminența unui război mondial.

Un editorial semnat de un politolog turc, İhsan Aktaş, în publicația turcă Daily Sabah, analizează discursul președintelui Erdogan și declanșarea celui de-al Treilea Război Mondial ca urmare a ceea ce turcii numesc „agresiunea Israelului” în Orient.

Fără să menționeze nimic de cumplitul masacru de tip Holocaust din 7 octombrie 2023 al grupării teroriste Hamas, editorialul, care proslăvește politica președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, arată că lumea e în pragul unei confruntări mondiale și îl acuză pe premierul Benjamin Netanyahu de escaladarea și regionalizarea războiului.

2. -imagine fara descriere- (erdogan_turcia_31695700.jpg)

„Președintele Recep Tayyip Erdoğan a avertizat clar că lumea se confruntă cu amenințarea iminentă a unui război mondial, iar premierul israelian, Benjamin Netanyahu, acționează fără responsabilitate în fața Statelor Unite și a Occidentului. Erdoğan a subliniat că statele occidentale nu doar că nu îl pot controla pe Netanyahu, dar îl sprijină activ în operațiunile sale militare, furnizându-i arme și bombe folosite împotriva civililor”, arată politologul turc.

„Săptămâna trecută, Erdoğan a ținut un discurs deosebit de important cu privire la războiul Israelului împotriva Gazei și atacul asupra Libanului, schițând un cadru clar pentru oprirea războiului. El a subliniat că atât țările musulmane, cât și întreaga lume, sunt amenințate de un conflict regional sau global”, se mai arată în text.

Iar asemenea Israelului, și turcii sunt supărați pe ONU, considerând ONU disfuncțională și cerând arestarea premierului Benjamin Netanyahu.

Textul acuză Israelul că i-a eliminat pe liderii grupărilor teroriste Hamas, lichidat în Iran, și Hezbollah, când Ismail Haniyeh și, respectiv Hassan Nasrallah, ar fi dorit de fapt să ajungă la un armistițiu.

Politologul turc susține în editorialul său că aceste acțiuni au avut loc în momentul în care Netanyahu era presat să ajungă la un acord pentru pace. 

 

Turcii vorbesc de al Treilea Război Mondial și sunt supărați și pe statele arabe

 

3. Foto: Mini... (armata_turca_turcia_43419700.jpg)

Turcii sunt însă supărați și pe statele arabe din regiune care continuă dialogul cu Israelul și, în ciuda criticilor aduse campaniei israeliene de a distruge Hamas în Gaza și Hezbollah în sudul Libanului, nu au intervenit sub nicio formă.

„Spre deosebire de liderii din Arabia Saudită, Egipt, Iordania și alte țări islamice, Erdoğan și-a păstrat rațiunea, a cerut instituțiilor internaționale să acționeze și a evaluat că această amenințare e acum de granițele Turciei”, arată politologul turc în editorialul său din Daily Sabah, publicație apropiată regimului autoritar al președintelui turc.

Trebuie menționat că între Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) din Turcia, aflat sub conducerea lui Recep Tayyip Erdoğan, și gruparea teroristă Hamas există o legătură și nu doar ideologică, prin organizația Frăția Musulmană. 

Toate aceste mișcări împărtășesc un angajament față de valorile islamice și o viziune asupra lumii care combină religia cu politica. Deși nu sunt oficial legate, AKP a manifestat un sprijin pentru grupurile politice islamice din regiune, inclusiv pentru Frăția Musulmană din Egipt și Hamas. Turcia sub Erdogan a finanțat și a înarmat Hamas.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel