Epidemie de arestări în jurul lui Șoigu. Rușii au reținut un alt subaltern al fostului ministru al apărării

Foto: Ministerul apărării / Șoigu, aflat în inspecție la Uraltransmash - una din fabricile de armament din Urali. Aici se produc și se repară obuziere autopropulsate 2S35 Koalitsiya SV, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, 2S4 Tyulpan, 2S5 Giatsint, and 2S35 Koalit
Foto: Ministerul apărării / Șoigu, aflat în inspecție la Uraltransmash - una din fabricile de armament din Urali. Aici se produc și se repară obuziere autopropulsate 2S35 Koalitsiya SV, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, 2S4 Tyulpan, 2S5 Giatsint, and 2S35 Koalitsiya SV. Ministrul rus al Apărării l-a criticat pe proiectantul șef al companiei pentru că a întârziat producția unuia dintre sistemele sale de artilerie.

Autoritățile ruse l-au reținut pe fostul șef al departamentului de resurse al Ministerului rus al Apărării Valery Muminyanov, care ar fi trebuit să fi acceptat o mită de 20 de milioane de ruble (aproximativ 200.000 de euro) în cazul achiziției de uniforme militare.

Un alt subaltern al lui Șoigu a fost reținut. Autoritățile ruse descoperă acum că fostul ministru rus al apărării Serghei Șoigu, care a fost demis de liderul rus Vladimir Putin în luna mai a acestui an, pare să fi ținut în jurul lui doar oameni corupți.

„Directia Principală de Investigații Militare a Comitetului de Investigații a deschis urmărire penală împotriva generalului-maior Valery Muminyanov, comandantul adjunct al Districtului Militar pentru Logistică Leningrad, pe baza infracțiunii de luare de mită”, a declarat Comitetul de Investigații, potrivit TASS.

Autoritățile au mai spus că acuzațiile nu se referă la poziția sa actuală de adjunct al comandantului districtului militar Leningrad pentru logistică, ci la o funcție pe care a ocupat-o în 2021 la Ministerul Apărării, unde a condus departamentul de resurse.

La acel moment, el trebuia să accepte o mită de 20 de milioane de ruble pentru „permiterea încheierii de contracte cu organizații comerciale pentru furnizarea de uniforme în interesul Ministerului Apărării, inclusiv pe teritoriul SVO, pentru o sumă. depășind 1,5 miliarde de ruble” (aproximativ 15 milioane de euro). Operațiunea militară specială (SVO) este termenul pe care Rusia îl folosește pentru a descrie războiul de agresiune al lui Putin în Ucraina.

Muminyianov deține o serie de proprietăți

Potrivit anchetatorilor, Muminyanov și familia sa dețin în prezent o serie de proprietăți în valoare de peste 120 de milioane de ruble (aproximativ 1,2 milioane de euro), situate în Moscova și regiunea Moscovei. „Se examinează legalitatea achiziției proprietății”, a spus comisia.

Ziarul rus Kommersant a relatat că suspectul a fost reținut luni la Voronej și dus la Moscova. Muminyianov riscă între opt până la cincisprezece ani de închisoare.

Vestea reținerii fostului șef al departamentului de resurse vine la doar câteva zile după ce rușii l-au reținut pentru fraudă pe fostul adjunct al ministrului apărării Pavel Popov, care a servit și el sub Șoigu.

Anterior, autoritățile ruse l-au reținut și pe un alt ministru adjunct al Apărării Timur Ivanov, precum și pe șeful Direcției Principale de Personal a Ministerului rus al Apărării, general-locotenentul Iuri Kuznețov sau Vadim Shamarin, adjunctul șefului Statului Major General.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel