Astfel, la ora 9:45, consumul total era de 9.103 MW, producţia, de 9.435 MW, diferenţa de 332 MW reprezentând exporturi, transmite Agerpres.
Aceasta în condiţiile în care aproape 60% din producţia de electricitate a ţării este asigurată din surse regenerabile, principalele fiind hidro (30,4%) şi eolian (26%), urmate de biomasă (0,7%) şi fotovoltaic (0,7%).
Alte surse de producere a energiei la ora menţionată erau hidrocarburile (18%), cărbunele (15%) şi cele nucleare (7%).
Totodată, unul din cele două reactoare nucleare de la Cernavodă este momentan oprit. El a fost închis în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru remedierea unei defecţiuni. Iniţial, unitatea ar fi trebuit să fie închisă cu o săptămână înainte, însă manevrele au fost amânate din cauza temperaturilor scăzute şi a cererii mari de energie din acele zile, care depăşise 9.500 de MW în orele de vârf.
În istoricul ultimilor cinci ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrică a fost consemnat în luna ianuarie 2017, având o valoare de 9.930 MW.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News