Egiptul se pregătește pentru războaiele moderne și spune că era „războaielor clasice a apus”. Forțele navale, principalul obiectiv al Egiptului

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Generalul locotenent Ashraf Atwa, comandantul Forțele Navale Egiptene, a dezvăluit că armata și marina posedă capacități aeriene și maritime, precum și capabilitățile și tehnologiile necesare pentru a face față noilor provocări impuse de modelele moderne de război.

Comandantul marinei egiptene a subliniat că războaiele clasice nu mai există acum, dar există constante în războaie, cum ar fi necesitatea de a cunoaște capacitățile inamicului și de a pregăti bine soldații, menționând că perioada recentă a fost martora multor evoluții precum războaiele cibernetice și utilizarea dronelor.

Ashraf Atwa a declarat că frontierele maritime (1.200 de mile marine) reprezintă 45% din granițele Egiptului și, prin urmare, era necesar să existe forțe navale puternice, capabile să protejeze aceste frontiere, precizând că Egiptul are forțe navale din 1809, care au jucat un rol major în războaiele pe care Cairo le-a purtat în ultimii ani.

Industria dronelor militare din Egipt s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, ca urmare a tendinței de a consolida capacitățile defensive ale armatei egiptene și de a beneficia de tehnologia modernă.

Acest lucru a fost demonstrat clar în succesul Egiptului în dezvoltarea și fabricarea unor drone aeriene de atac și drone pentru misiuni de recunoaștere, cum a ar fi "30 iunie", "Ahmose" și "6 octombrie".

Egiptul a început, de asemenea, cu ani în urmă să dezvolte și să producă vehicule marine fără pilot și drone marine pentru diferite misiuni de luptă și militare. Parteneriatele cu mari companii internaționale specializate în industriile de apărare au contribuit la dezvoltarea acestei tehnologii la nivel local și la localizarea producției acesteia.

La Expoziția internațională a industriilor de apărare din Egipt "EDEX 2023", una dintre companiile egiptene specializate în industriile militare a dezvăluit prima dronă dedicată sarcinilor de patrulare și securitate de coastă, care a fost fabricată local în parteneriat cu companii italiene și cipriote,i a fost finalizată în mai puțin de 4 luni și poartă numele "Hydra B5".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel