Economia Rusiei nu a fost afectată de război: După proiectile de artilerie, Coreea de Nord va exporta în Rusia și produse de igienă

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un poster propagandistic nord-coreean cu șampon produs de Ryonaksan / Foto KCTV, via nknews
Un poster propagandistic nord-coreean cu șampon produs de Ryonaksan / Foto KCTV, via nknews

Prietenia ruso-nord coreeană se pare că nu are nici ea limite. Pe modelul chinez, producătorul nord-coreean de săpunuri și produse de igienă feminină Ryonaksan plănuiește să intre pe piața rusă. Potrivit Serviciului Federal de Proprietate Intelectuală (Rospatent) din Rusia, pe 26 iunie, compania cu sediul la Phenian a depus în Tatarstan o cerere de înregistrare a mărcii.

Produsele nord-coreene intră pe piața rusă. Pentru cititorii care au trecut prin traumele comunismului românesc, situația nu are cum să nu le reamintească de creveții vietnamezi (un fel de chipsuri din făină de creveți) sau tenișii chinezești care se rupeau în două-trei săptămâni.

Economia Rusiei se pare că a ajuns într-un punct în care trebuie să se bazeze pe produsele nord-coreene, indiferent dacă este vorba de proiectile de artilerie sau produse de igienă personală.

În cererea sa, producătorul Ryonaksan a spus că produce o varietate de săpunuri, șampoane, produse de curățare și produse de baie. În cererea de marcă se precizează, printre altele, că compania vinde „săpunuri antiperspirante” și „produse de duș pentru igiena personală sau deodorante”.

Potrivit înregistrărilor Rospatent, entitatea nord-coreeană listează, de asemenea, marketingul și publicitatea printre principalele sale activități, pe lângă faptul că se concentrează pe importuri și exporturi, a mai scris NK News.

Vestea vine după ce RPDC a organizat o expoziție de produse nord-coreene în Vladivostok, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, nu departe de granița cu Coreea de Nord.

Se pare că au existat aproximativ 60 de standuri/tarabe la eveniment, care prezentau produse nord-coreene din „industrie ușoară”, inclusiv produse alimentare, cosmetice, îmbrăcăminte, materiale de construcție, jucării, bunuri de uz casnic sau mobilier.

Marina Kuklova, profesor la Departamentul de Studii Coreene de la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat din Vladivostok, a declarat pentru NK News că planurile lui Ryonaksan de a intra pe piața rusă corespund tendinței generale a Moscovei și Phenianului de a-și extinde cooperarea și de a stabili contacte.

Kuklova a participat la expoziție, dar a spus că este sceptică că clienții ruși ar fi interesați de mărfuri.

„Hainele coreene nu au nicio șansă în Rusia”, a spus ea pentru NK News, adăugând că, de exemplu, hainele gata făcute din Coreea de Nord nu se potrivesc cu mărimile sau gusturile rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel