Cei 15 militari și civili din Ministerul Apărării Naționale activează în domeniul medical – cinci medici și cinci asistenţi medicali care fac parte din personalul spitalelor militare de urgenţă din Braşov, Constanţa, Craiova, Galați, Piteşti şi Timişoara - și în domeniul apărării chimice, biologice, radiologice și nucleare – cinci ofițeri cu experienţă în domeniu din Statul Major al Apărării şi Statul Major al Forţelor Terestre.
Consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe și de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia.
Cooperarea dintre România și Statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).
Până în prezent, au fost desfășurate mai mult de 200 de acțiuni bilaterale între România și Alabama, cu accent pe creșterea interoperabilității dintre structurile militare, la standarde NATO, promovarea stabilității la nivel guvernamental, asistență în dezvoltarea instituțiilor democratice și a mecanismelor economiei de piață, sprijin pentru autoritățile civile, furnizarea de ajutor umanitar, precum și sprijin în procesele de dislocare și susținere a detașamentelor militare române în teatrele de operații.
Citește și: Specialişti MApN, misiune în Alabama | Ciucă: Când e nevoie, suntem în măsură să ne sprijinim unii pe alţii
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News