E.S. Ambasadorul Reuven Azar, interviu înainte de final de mandat. Următorul nivel al relațiilor Israel - România, războiul din Gaza și situația la nivel mondial

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România
Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, în contextul războiului din Gaza ca urmare a atrocităților comise de Hamas, dar și a situației la nivel internațional, a oferit un interviu în exclusivitatea DC Media Group.

Excelența Sa Reuven Azar își va încheia misiunea diplomatică în România în aceste zile, urmând să preia frâiele misiunii diplomatice a Israelului în India.

Interviul pe care l-a acordat DC Media Group va fi publicat luni, 29 iulie 2024, începâd cu ora 12:00, pe platformele trustului DC News, DC News TV și DefenseRomania.

Youtube video image

Excelența Sa va discuta despre situația din Fâșia Gaza, după intervenția militară a Israelului pentru eradicarea Hamas ca urmare a masacrului comis pe 7 octombrie de gruparea teroristă infiltrată în teritoriile israeliene.

Dar pe lângă situația din Gaza și ce urmează după încheierea războiului, ambasadorul Israelului va puncta și alte teme de maximă importanță precum relația Israelului cu SUA și Federația Rusă, Turcia sau colaborarea cu statele arabe și continuarea implementării istoricelor Acorduri Abrahamice. 

Vor fi punctate și realizările din mandatul său în ceea ce privește relația bilaterală dintre România și Israel, precum și domeniile în care putem lucra pentru o mai intensă dezvoltare a relațiilor bilaterale. 

Nu va fi neglijată nici componenta culturală dintre cele două state, dar nici cooperarea în ceea ce privește industria de apărare unde companii importante din Israel sunt la un pas de a investi masiv în țara noastră și a transfera know-how în cazul în care România le va acorda contracte în licitații aflate în desfășurare.

Multe alte subiecte privind relațiile bilaterale și situația la nivel global după ziua de 7 octombrie 2023 vor fi abordate de Excelența Sa Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, în cadrul interviului.

Pe 7 octombrie au murit peste 1.200 de israelieni, peste 900 de civili, femei, copii, bătrâni, masacrați, împușcați fără milă, unii decapitați, de comandouri Hamas, după ce peste 3.000 de teroriști înarmați până în dinți s-au infiltrat în teritoriile israeliene, într-o acțiune fără precedent. 

7 octombrie a fost fără precedent după Holocaust.

În pofida numeroaselor temeri și amenințări privind regionalizarea războiului, descurajarea Israelului, a SUA și a aliaților a funcționat, niciun actor statal sau non-statal nu a intervenit după 7 octombrie și intrarea Israelului în Gaza, prin deschiderea unui alt front.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel