E oficial: Israelul l-a lichidat pe Hassan Nasrallah în Liban. IDF a lovit tot lanțul de comandă Hezbollah într-o operațiune fără precedent

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Gruparea Hezbollah din Liban amenință Israelul / Foto: Agerpres
Gruparea Hezbollah din Liban amenință Israelul / Foto: Agerpres

Forțele de apărare ale Israelului (IDF) au confirmat în urmă cu puține minute eliminarea lui Hassan Nasrallah în Liban. Nasrallah a fost o liderul celei mai puternice organizații teroriste din lume: Hezbollah.

IDF a anunțat că în urma loviturilor de ieri din 27 septembrie 2024, Hassan Nasrallah, liderul organizației teroriste Hezbollah și unul dintre fondatorii acesteia, a fost eliminat de către Armata israeliană, împreună cu Ali Karki, comandantul Frontului de Sud al Hezbollah. Au fost eliminați și alți comandanții Hezbollah.

„În urma informațiilor precise din partea IDF și a instituțiilor de securitate israeliene, avioanele de luptă IAF au efectuat o lovitură direcționată asupra sediului central al organizației teroriste Hezbollah, care era situat subteran, sub o clădire rezidențială din zona Dahieh din Beirut. 

Atacul a fost efectuat în timp ce lanțul superior de comandă al Hezbollah opera de la sediul central și promova activități teroriste împotriva cetățenilor statului Israel”, anunță IDF.

„În timpul celor 32 de ani în care Hassan Nasrallah a condus Hezbollah ca secretar general, el a fost responsabil pentru uciderea multor civili și soldați israelieni și pentru planificarea și executarea a mii de activități teroriste.

Nasrallah a fost responsabil pentru conducerea și executarea atacurilor teroriste în întreaga lume în care au fost uciși civili de diferite naționalități. Nasrallah a fost factorul central de decizie și liderul strategic al organizației.

Pe 8 octombrie, organizația teroristă Hezbollah, condusă de Hassan Nasrallah, s-a alăturat organizației teroriste Hamas în războiul său împotriva statului Israel. De atunci, Hezbollah și-a continuat atacurile neprovocate asupra cetățenilor statului Israel, trăgând statul Liban și întreaga regiune într-o escaladare majoră.

IDF va continua să acționeze împotriva oricărei persoane care promovează și se implică în acțiuni teroriste împotriva statului Israel și a poporului său”, conchide IDF.

 

Hassan Nasrallah a fost „liderul suprem” al Hezbollah

 

Hassan Nasrallah a fost liderul și secretarul general al Hezbollah, o mișcare șiită politică și militară din Liban, care joacă un rol semnificativ în politica regională și conflictul cu Israelul. Născut în 1960, Nasrallah a devenit lider al Hezbollah în 1992, după asasinarea predecesorului său, Abbas al-Musawi. Sub conducerea sa, Hezbollah a crescut ca forță militară și politică, fiind implicată activ în conflictele din Orientul Mijlociu, în special în războiul civil din Siria. Nasrallah este cunoscut pentru discursurile sale televizate și pentru o prezență personală rară în public din motive de securitate.

Nasrallah a condus 32 de ani Hezbollah, organizație politică și militară teroristă șiită din Liban, fondată în 1985, care are o influență semnificativă în regiune. Este susținută de Iran și Siria și își propune să reziste influenței Israelului și a Occidentului în Orientul Mijlociu. Gruparea a fost implicată în numeroase conflicte, inclusiv războiul cu Israelul din 2006, și are o puternică prezență politică în Liban. De asemenea, Hezbollah oferă servicii sociale comunităților șiite, ceea ce îi întărește sprijinul în rândul populației libaneze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel