“Au apărut cele mai recente elemente ale S-500. În principiu, este vorba despre o exploatare experimentală. Ei bine, ele au apărut deja acolo”, a menționat Budanov într-o declarație pentru @WEUKRAINETV.
Potrivit precizărilor sale, noile sisteme de apărare antiaeriană S-500 au ca misiune principală apărarea Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci.
După cum susțin reprezentanții ruși, S-500 este capabil să intercepteze rachete balistice intercontinentale și rachete hipersonice. Costul unui sistem de acest tip este de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.
Foarte probabil, elementele sistemului S-500 dislocat în Crimeea vor deveni în curând ținte ale rachetelor ATACMS, de producție americană, care sunt întrebuințate de Forțele Armate ale Ucrainei.
Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici: Android (Magazin Play) iOS (App Store)
În ultimele luni, armata ucraineană a lovit în mod sistematic sistemele rusești de apărare antiaeriană S-300 și S-400 dislocate în Peninsula Crimeea. În acest scop au fost folosite rachete de croazieră occidentale Storm Shadow/SCALP-EG și ATACMS.
Amintim că, în ultimele zile, forțele ucrainene au distrus mai multe elemente ale sistemelor S-300 și S-400. Pe 12 iunie, stațiile radar ale sistemelor S-300 și S-400 au fost lovite lângă Belbek, precum și lângă Sevastopol.
De asemenea, zilele trecute, în zona Dzhankoi, armata ucraineană a lovit o divizie a celui mai recent sistem de apărare antiaeriană rusesc S-400, iar în apropiere de Chornomorske și Evpatoria, au fost lovite două divizii de sisteme de apărare antiaeriană S-300.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News