Amintim că în luna iunie, tot în premieră, o aeronavă militară cu echipaj la bord, un F/A 18 Super Hornet, a fost realimentată aerian de un sistem UAV. Misiunea a fost îndeplinită, la vremea respectivă, tot de o dronă MQ-25 Stingray.
Ulterior, aceeași dronă MQ-25 a reușit să realimenteze în aer și o aeronavă de tip E-2D Advanced Hawkeye - avion de avertizare timpurie și control (AWACS).
Ultima misiune a avut loc pe data de 13 septembrie, potrivit Defense World, când UAV-ul a realimentat cu succes un F-35C Lightning II al US Navy.
UAV-ul MQ-25 a trecut până în prezent cu succes toate testele
Misiunea s-a încheiat cu succes iar Dave Bujold, directorul programului Boeing MQ-25 a subliniat că testarea accelerată a UAV-ului a demonstrat capacitatea gigantului american de a construi drone MQ-25, a căror principală întrebuințare va fi să asigure realimentarea cu combustibil a aeronavelor US Navy.
Programul de testare al UAV-urilor MQ-25 a început în septembrie 2019, cu primul zbor al dronei. În primii doi ai au fost efectuate peste 120 de ore de zbor. Toate testele au fost trecute cu succes de drona MQ-25 dezvoltată de Boeing.
Testele au vizat și atât aerodinamica UAV-ului, cât şi sistemul de realimentare în zbor.
Boeing a încheiat în 2018 un contract cu Ministerul Apărării din SUA în valoare de 805 milioane de dolari pentru a dezvolta acest aparat de zbor.
Realimentarea aeriană a unui F-35C Lightning II de către o dronă MQ-25. Sursă video: Boeing via. Boeing YouTube:
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News