Mai ieri ridica garduri anti-migranți. Acum, Ungaria a descoperit umanitatea și protejează bărbații plecați din Ucraina: "Nu vom permite să fie trimiși la moarte”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză
Criza migranților. Sursă foto: Polska Policja - Poliția poloneză

Deși Ungaria are, poate, cel mai restrictiv sistem anti-imigrație din Europa, autoritățile de la Budapesta sunt acum brusc interesate de soarta refugiaților ucraineni de pe teritoriul ungar. Ungaria nu este de acord cu măsurile luate de Kiev care dorește să îi determine pe cetățenii eligibili de armată să vină în țară pentru a obține documentele de călătorie.

Viceprim-ministrul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat că Budapesta oficială nu va preda Kievului refugiații ucraineni de vârstă militară, scrie publicația atv.hu.

"Ucrainenii vor să-i predăm (pe bărbații fugiți din Ucraina - n.r.) astfel încât să poată fi trimiși la război, pe frontul unde mor oameni. Așa că cei care au fugit la noi din Ucraina sunt cu toții în siguranță și nu-i vom extrăda", a spus vicepremierul ungar.

Declarația lui Semjen contrastează puternic cu agenda anti-imigrație a guvernului ungar. Acesta nu a ezitat să treacă la măsuri radicale, precum gardul ridicat la frontiera cu Serbia pentru oprirea imigranților, refugiați care, culmea, fugeau tot de război.

Ca să nu mai pomenim că, din cauza politicilor sale restrictive, Ungaria are cel mai scăzut grad de absorbție din UE pentru refugiații ucraineni, dacă ne raportăm la populație - doar 35 de mii de ucraineni au decis să rămână în Ungaria. Prin comparație, la o populație similară, Cehia găzduiește 500 de mii de ucraineni.

Semjen: „Fiecare refugiat” din Ucraina este „complet în siguranță și primește toată asistența de la noi"

"Ungaria nu va extrăda refugiații în Ucraina. Nu investigăm dacă, potrivit ucrainenilor, o persoană este înrolată sau nu. Pe baza umanității elementare, nu vom permite să fie trimiși la moarte", a spus viceprim-ministrul Ungaria.

Semjen a remarcat că în cazul maghiarilor din Transcarpatia, aceasta este o „datorie națională naturală” a Budapestei, iar în cazul ucrainenilor, este un gest umanitar și legal, întrucât nimeni a cărui viață va fi în pericol nu este supus extrădării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel