Duma din Rusia a votat recunoașterea imediată a republicilor separatiste din Ucraina. Propunerea merge direct la Putin

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Duma de Stat din Rusia a votat în urmă cu foarte puțin timp propunerea comuniștilor, anume de a vota recunoașterea cât mai rapidă a republicilor separatiste din Estul Ucraina, auto-proclamatele republici Doneţk şi Lugansk din Donbas.

Publicitate

Au existat două proiecte de rezoluție. Cel înaintat de comuniști, care au dorit o recunoaștere rapidă a așa-ziselor republici auto-proclamate din Doneţk şi Lugansk și proiectul partidului prezidențial Rusia Unită care a dorit ca acest proces să treacă inițial pe la MAE rus și pe la Ministerul Apărării de la Moscova.

Comuniștii vor o recunoaștere rapidă a republicilor autoproclamate din Doneţk şi Lugansk, în timp ce Rusia Unită, partidul lui Putin, vrea ca procesul să treacă pe la MAE rus și Ministerul Apărării, plus alte instituții ruse.

Votarea proiectului din urmă însemna o amânare în ceea ce privește trimiterea sa către președintele rus Vladimir Putin.

Propunerea care a trecut în Duma de Stat a Federației Ruse a fost cea a comuniștilor. Rezoluția a trecut cu 351 de voturi, 16 împotrivă și o abținere. 

În acest moment decretul va ajunge direct la președintele Vladimir Putin care va decide dacă va fi semnat și mai ales când și în ce condiții.

 

Războiul din Ucraina. Rusia neagă implicarea în conflict, deși există dovezi de necontestat 

 

Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război cu separatiştii proruşi, război care a făcut până acum peste 13.000 de morţi şi a determinat aproape 1.5 milioane de oameni să ia calea refugiului.

Intensitatea violenţelor s-a redus considerabil după încheierea acordurilor de pace de la Minsk, în 2015. Moscova este considerată de multe ţări susţinătorul militar şi economic al separatiştilor, chiar dacă ea neagă acest lucru.

Deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, nu doar financiar, cât și inclusiv militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel