Dronele ucrainene au lovit o distilerie din Rusia, iar explozii au răsunat în Crimeea / Rusia a lansat rachete către regiune Harkiv

Imagine ilustrativă / Captură video cu explozia unui depozit de armament din regiunea rusă Krasnodar pe 21 septembrie 2024.
Imagine ilustrativă / Captură video cu explozia unui depozit de armament din regiunea rusă Krasnodar pe 21 septembrie 2024.

Autoritățile ruse spun că aproximativ 10 drone ucrainene au fost distruse sau interceptate duminică, în regiunea Voronej din Rusia.

Dronele ucrainene au vizat o fabrică de etanol din regiunea Voronej din Rusia, provocând un incendiu într-una dintre unitățile industriale și rănind o persoană, au informat duminică canalele ruse Telegram.

Serviciile de urgență au fost trimise la locul incendiului, a relatat pe canalul său de mesagerie Telegram , Alexander Gusev , guvernatorul Voronej, o regiune din sudul Rusiei. El a mai spus că aproximativ 10 drone ucrainene au fost distruse sau interceptate în regiune duminică, resturi care au căzut pe o fabrică și au provocat un incendiu.

Canalul Telegram „Baza Viiestie”, apropiat serviciilor de securitate ruse, a anunțat că s-au auzit două explozii în apropierea fabricii de Ethanol Spirit din satul Krasnoye, notează Reuters.

Kievul spune că loviturile sale cu dronele în interiorul Rusiei vizează infrastructura critică pentru efortul de război al Rusiei și sunt ca răspuns la atacurile în desfășurare ale Moscovei asupra teritoriului ucrainean.

Așa cum notează postul rusesc Telegram Astra, ultima dată fabrica de etanol din satul Krasne a fost atacată în noaptea de 22 octombrie, în același timp cu alte trei distilerii din regiunile Tula și Tambov.

 

Explozii s-au auzit și în Crimeea

 

În noaptea de duminică spre luni, exploziile au răsunat în Crimeea ocupată temporar din raioanele Dzhankoy, Gvardiy și Simferopol, iar la Sevastopol a fost anunțată o alertă aeriană. Aerodromuri importante ale Armatei ruse sunt situate în Dzhankoy, Simferopol și Gvardiyske.

Potrivit canalului Telegram Krymskiy veter, locuitorii din regiune raportează aproximativ 20 de explozii care au fost auzite în Dzhankoy și în zonele din jur.

În raioanele Simferopol și Krasnogvardiy, în satul Gvardiyske și în apropierea aeroportului Simferopol, s-au auzit până la 8 explozii, a căror sursă ar putea fi probabil apărarea antiaeriană rusă.

 

Rușii au atacat aerian zone din regiunea Harkiv

Peste noapte,  forțele armate ruse au lovit Chuguiev, regiunea Harkiv, cu rachete sol-aer Tornado-S. Oameni au fost răniți, inclusiv patru copii.

În urma bombardamentelor, o locuință privată a a fost afectată de incendiu. O familie dintr-o altă gospodărie a avut nevoie și de asistență medicală. Bărbatul a suferit răni de schije, scrie presa ucraineană.

De asemenea, în jurul orei două noaptea, a fost făcut un alt atac asupra Harkivului. Sistemul de rachete antiaeriene inamic a lovit etajul al nouălea al unei clădiri rezidențiale. În urma atacului aerian, șapte persoane au fost rănite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel