Dronele ucrainene au atacat din nou partea de vest a Rusiei: 110 UAV-uri au survolat șapte regiuni rusești

Ionel Copcea |
Data publicării:
Drone ucrainene / Foto: NAUDI
Drone ucrainene / Foto: NAUDI

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, în noaptea de 20.10.2024, au fost doborâte 110 drone ucrainene de tip avion deasupra regiunilor Kursk, Lipețk, Oryol, Nijni Novgorod, Belogorsk, Bryansk și Moscova. Nu există confirmare din surse independente că rușii ar fi doborât toate UAV-urile.

“Mijloacele de apărare antiaeriană aflate în serviciul de luptă au interceptat și distrus 110 drone ucrainene de tip avion, din care: 48 în regiunea Kursk, 27 în regiunea Lipețk, 18 în regiunea Oryol, opt în regiunea Nijni Novgorod, șapte în regiune Belogorsk, șase în regiunea Bryansk și una în regiunea Moscova”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului din această dimineață, care a fost preluat de agenția Interfax.

Deocamdată, nu au fost făcute precizări în ceea ce privește obiectivele care au fost vizate de dronele ucrainene. Se știe doar că cele opt aparate de zbor fără pilot din regiunea Nijni Novgorod au atacat zona industrială a orașului Dzerjinsk.

În urma atacului, patru pompieri au fost răniți ușor. Anterior, uzina de apărare din Sverdlov a fost și ea atacată.

Între altele, atacul aerian a fost confirmat și de primarul Moscovei, Serghei Sobianin. “Forțele de apărare antiaeriană ale Ministerului Apărării au respins atacul unei drone care zbura în direcția Moscova. Potrivit datelor preliminare, nu au existat pagube sau victime în locul în care au căzut resturile dronei”, a scris Sobianin pe canalul său de Telegram.

După cum au precizat surse locale rusești, drona ucraineană care se îndrepta spre capitala Moscova a fost interceptată în spațiul aerian al localității Ramenskoe.

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat recent că Ucraina “este bună” la lansarea de lovituri eficiente asupra Rusiei cu drone, așa că această practică va continua.

În opinia sa, dronele ieftine sunt mai bune decât rachetele occidentale, care sunt foarte scumpe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel