Dronele și rachetele rusești au hărțuit din nou Ucraina. Trupele radiotehnice ucrainene au respins atacuri în 10 regiuni

Ionel Copcea |
Data publicării:
Militari ai forțelor de apărare aeriană (Foto: Brigada 32)
Militari ai forțelor de apărare aeriană (Foto: Brigada 32)

În cursul nopții de 21.07.2024, trupele ruse au executat un nou atac de amploare cu rachete și drone aeriene asupra unor ținte de pe teritoriul ucrainean. Apărarea antiaeriană a Ucrainei a lucrat în zece regiuni, respingând majoritatea atacurilor inamicului.

Dintr-un bilanț al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, publicat în această dimineață, rezultă faptul că armata rusă a întrebuințat trei rachete balistice Iskander-M (lansate din regiunea Kursk și din Peninsula Crimeea), două rachete dirijate de aviație Kh-59/69 (lansate din spațiul aerian al Regiunii Kursk) și 39 de drone de atac de tip Shahed (lansate din trei direcții: regiunea Kursk, Ținutul Krasnodar și Crimeea).

Potrivit reprezentanților militari ucraineni, Trupele radiotehnice din cadrul Forțelor Aeriene au descoperit și escortat ținte aeriene în 10 regiuni de pe teritoriul Ucrainei. În respingerea atacurilor au fost implicate unități de rachete antiaeriene, grupuri mobile de foc și mijloace de război electronic aparținând Forțelor Armate ucrainene.

În timpul luptelor aeriene, au fost doborâte 35 de drone kamikaze Shahed-131/136. De asemenea, datorită contramăsurilor active, rachetele aeriene dirijate Kh-59/69 nu și-au atins țintele.

Apărarea antiaeriană a lucrat în regiunile Sumî, Poltava, Kiev, Cernihiv, Herson, Dnipropetrovsk, Donețk, Mîkolaiv, Odesa și Cerkasî.

Atacul dronelor rusești a fost declanșat cu puțin timp înainte de miezul nopții, în jurul orei 23:00 (ora Moscovei) și a durat până dimineața, în jurul orei 06:00.

După cum au informat surse rusești de pe rețelele de socializare, atacurile nocturne ale trupelor ruse au vizat, îndeosebi, obiective de infrastructură de pe teritoriul Ucrainei. Din informațiile disponibile rezultă faptul că au fost lovite mai multe instalații energetice. Potrivit canalului rusesc de Telegram “Arhanghelul Forțelor Speciale” este vorba cel puțin despre stațiile electrice Konotop și Nizhinskaya.

Dronele aeriene rusești au apărut de mai multe ori și în zona aerodromului Mirhorod din regiunea Poltava. În plus, mai multe explozii au fost auzite în Harkov, unde se pare că au fost lansate și o serie de bombe de aviație cu module universale de planare și corecție. În același timp, autoritățile de la Kiev au informat că mai multe lovituri au fost încercate și asupra capitalei ucrainene, însă toate țintele aeriene au fost distruse.

Surse: topwar.ru, x.com, t.me.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel