„Dronele dragon” au distrus un tanc rusesc și „fac ravagii” în rândul trupelor ruse (Foto/Video): Aceste noi tipuri de arme sunt o „inovație terifiantă” pe câmpul de luptă

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tanc rusesc distrus / Генеральний штаб ЗСУ - General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Tanc rusesc distrus / Генеральний штаб ЗСУ - General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Analizând distrugerea unui tanc rusesc de către o dronă ucraineană Dragon, experții militari occidentali s-au întrebat ce îmbunătățiri sunt necesare pentru ca astfel de dispozitive să fie capabile să distrugă în viitor echipamente militare rusești grele. Conform Forbes, nu trebuie să ne așteptăm la o „creștere bruscă” a numărului de atacuri cu drone asupra tancurilor, deoarece acestea sunt destul de imprecise uneori. Acesta este motivul pentru care Brigada 30 Mecanizată a armatei ucrainene a trebuit să imobilizeze un tanc rusesc înainte de a-l distruge. Dar, operatorii de drone învață repede și, potrivit publicației, vor putea în curând să incendieze tancuri chiar și atunci când acestea sunt în mișcare.

În același timp, Forbes subliniază că atacul reușit al „dronelor dragon” „face ravagii” printre tanchiștii ruși. După cum explică şi revista americană Newsweek, o dronă ucraineană ''Dragon'' a distrus un tanc rusesc cu termit topit. Imaginile video au fost publicate de Ministerul Apărării din Ucraina.

„Acesta este probabil primul caz documentat al unei drone Dragon care lovește vehicule blindate rusești”, a comentat un analist estonian pentru WarTranslated.

Armata ucraineană dispune de o nouă armă: „dronele dragon” care aruncă foc sunt cea mai recentă armă utilizată pentru a distruge tancurile rusești.

Youtube video image

Micile vehicule aeriene fără pilot (UAV) au fost utilizate pentru prima dată luna trecută și, potrivit unui raport al CNN, fiecare dronă transportă un „amestec alb-fierbinte de pulbere de aluminiu și oxid de fier, numit termit”, care „arde la temperaturi de până la 4.000 de grade Fahrenheit (2.000 de grade Celsius)”.

Deși poartă numele dragonilor mitici, dronele sunt în esență o formă de aruncătoare de flăcări aeriene sau o variantă modernă a „focului grecesc” medieval - și au fost utilizate tot mai des în ultima perioadă pentru a arde copaci și vegetație din jurul adăposturilor trupelor ruse.

Potrivit The Kyiv Post, armata americană, care are propriile drone cu termit, avertizează că soldații aflaţi pe front în câmp deschis au la dispoziție doar câteva secunde pentru a scăpa de un astfel de atac.

„Dronele dragon'' au atacat mai ales buncăre, tranșee și pe militarii care se aflau aici, operatorii calculând aparent că structurile și trupele sunt cele mai vulnerabile la incendiile cu termit care pot ucide o ființă umană în câteva secunde”, a scris joi David Axe pentru Forbes.com.

În timp ce țintele fixe au fost în mare parte cele mai vizate, săptămâna aceasta, armata ucraineană a început să lovească tancurile rusești cu aceste arme de tip ''hell-fire''.

Unități ale Brigăzii 30 Mecanizate, numită în onoarea prințului ucrainean Konstantin Ostrozki, au folosit o ''dronă dragon'' împotriva unui tanc rusesc imediat după ce acesta a lovit o mină, se pare în apropiere de oraşul Bakhmut. Vehiculul avariat a fost văzut fiind lovit de dronă și apoi cuprins de flăcări.

CNN numește această armă o „inovație terifiantă” pe câmpul de luptă, iar Forbes a insistat anterior că efectul său este mai mult unul psihologic, având un impact serios asupra scăderii moralului trupelor ruse decât provocarea de daune reale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel