Astfel, rachete dirijate de acest tip vor fi introduse în dotarea dronelor de atac Bayraktar TB2 și Bayraktar Akinci. După cum intenționează compania, UAV-urile vor putea doborî nu numai dronele inamice în aer, ci și avioane și elicoptere. Potrivit lui Haluk Bayraktar, directorul general al companiei, echiparea dronelor cu o astfel de rachetă le va permite să doboare, de exemplu, dronele kamikaze folosite de Rusia în Ucraina, care au provocat daune semnificative infrastructurii critice.
“În curând, Bayraktar TB2 și Bayraktar Akinci vor avea rachete aer-aer, cu care vor putea distruge nu numai dronele, ci și alte mijloace aeriene. Testăm această posibilitate”, a declarat Haluk Bayraktar.
La expoziția aerospațială SAHA Expo-2022 desfășurată la Istanbul, compania Baykar a încheiat un contract cu societatea Roketsan, care prevede integrarea rachetei Sungur în arsenalul dronelor.
“Sungur este o muniție care și-a demonstrat capabilitățile, în special împotriva țintelor în mișcare, precum elicopterele și dronele. Întrebuințarea acesteia pe dronele Bayraktar va schimba regulile jocului”, a declarat directorul general al Roketsan, Murat Ikinci.
Compania Baykar intenționează ca prin folosirea rachetelor aer-aer pe dronele sale să înlocuiască rachetele antiaeriene scumpe, care sunt utilizate în prezent pentru distrugerea de elicoptere și drone, inclusiv de drone kamikaze.
Compania turcă Baykar, producatorul dronelor Bayraktar TB2, va încheia în doi ani construcţia unei fabrici în Ucraina
Bayraktar TB2
Compania turcă de apărare Baykar intenționează să finalizeze construcția fabricii sale de producție în Ucraina în termen de doi ani.
Dronele turcești Bayraktar TB2 și-au dovedit eficacitatea și în conflictul din Ucraina, iar comenzile internaționale au început să curgă.
Așa că, finalizarea construcției fabricii din Ucraina a devenit unul din principalele obiective ale conducerii companiei turce.
Directorul general al companiei, Khaluk Bayraktar, a declarat că planul de construcție a uzinei este în curs de implementare, în ciuda unor obstacole create de invazia rusă, relatează Reuters.
„Avem în prezent un proiect de arhitectură. Etapa de proiectare detaliată a fost finalizată. Și chiar vom începe construcția... în doi ani am dori să o terminăm ", a spus Bayraktar.
„Capacitatea noastră de producție a TB2 este de 20 de unități pe lună. Până în 2023, obiectivul nostru este să facem cel puțin 30 de unități pe lună”, a spus el.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News