Bayraktar takes out another Russian target. pic.twitter.com/97u3vMPbQf
— UNITED24 Media (@United24media) October 3, 2024
La începutul războiului, aceste drone fabricate în Turcia au devenit renumite pentru precizia cu care au lovit forțele ruse, dar pe măsură ce conflictul a avansat, Rusia a dezvoltat contramăsuri mai eficiente, ceea ce a dus la reducerea numărului de atacuri cu aceste drone.
Inițial, dronele Bayraktar TB2 au avut un rol esențial în apărarea Kievului, fiind cunoscute pentru bombardarea obiectivelor militare rusești în primele etape ale războiului.
Aceste drone de altitudine medie (MALE) pot zbura până la o altitudine 7,6 km și pot acoperi distanțe de până la 300 km, în funcție de tipul emițătorului, potrivit WP. Cu o capacitate de încărcare utilă de până la 150 kg, aceste drone transportă o varietate de bombe, inclusiv munițiile ghidate turcești MAM-C și MAM-L.
Deși frecvența atacurilor cu drone a scăzut din cauza progreselor Rusiei în domeniul tehnologiilor de combatere a dronelor, TB2-urile sunt încă utilizate în anumite operațiuni atunci când apar oportunități.
De exemplu, în timpul unei recente misiuni efectuate de ucrainei, o dronă Bayraktar a aruncat bombe asupra unui elicopter rusesc Mi-8/17 care susţinea desfăşurarea de trupe ruse în teren, demonstrând eficacitatea continuă în luptă.
A rare recorded incident of a helicopter being shot down by a Ukrainian bayraktar tb2 on Snake island, Ukraine
byu/Woodchuckdan3 ininterestingasfuck
Potrivit unui utilizator de pe Reddit, incidentul ar fi avut loc recent, în timp ce trupele ruse ar fi încercat un desant pe Insula Şerpilor. Până la momentul publicării acestor imagini, DefenseRomania nu a putut verfica în alte surse dată la care acest incident a avut loc.
Dronele TB2 sunt echipate cu sisteme avansate de țintire, inclusiv o cameră cu termoviziune și bombe ghidate cu laser, care le permit să lovească atât infanteria, cât și vehiculele blindate ușoare. Cu un timp de zbor de 27 de ore, aceste drone rămân un bun valoros pentru Ucraina, în special în zonele cu o apărare aeriană rusă mai slabă.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News