Unde dispar podurile și pontoanele rusești din Kursk? Forțele speciale ale Ucrainei răspund cu un video spectaculos: Dronele FPV şi sistemele HIMARS fac ravagii

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
ÈOV-3521 vehicul de geniu de tip excavator, cu câteva secunde înainte de a fi lovit de o dronă ucraineana FPV. Sursa foto: Defense Express/Serhii Sternenko.
ÈOV-3521 vehicul de geniu de tip excavator, cu câteva secunde înainte de a fi lovit de o dronă ucraineana FPV. Sursa foto: Defense Express/Serhii Sternenko.

Forțele Armate Ucrainene reușesc să țină pasul cu rușii care construiesc poduri de pontoane peste râul Seym, în regiunea Kursk, și să le distrugă. Mici și explozive, dronele FPV se dovedesc eficiente în distrugerea punctelor de trecere ale Armatei ruse peste râul Seym, un râu care curge prin districtul Glushkovsky din regiunea Kursk din Rusia. O înregistrare video a unui astfel de atac a fost publicată ieri de activistul ucrainean Serhii Sternenko, după cum a precizat acesta, acest atac a fost efectuat de unitatea militară Requiem Group a Forțelor ucrainene pentru Operații Speciale.

Imaginile arată mai întâi un atac cu drone FPV asupra unui vehicul de geniu PP-91M (PP-2005); acest pod mobil de pontoane a intrat în serviciul armatei ruse în 2008. Pe lângă faptul că pot transporta pontoane, aceste vehicule le pot desfășura rapid peste o apă.

Apoi, un alt quadcopter cu explozibili identifică un vehicul de geniu care seamănă cu modelul EOV-3521, un excavator militar. Mai multe pontoane deja desfășurate peste râu sunt de asemenea vizibile în materialul video.

În cele din urmă, sunt prezentate imagini din satelit ale zonei din jurul râului Seym, furnizate anterior de biroul de presă al RFE/RL din Rusia.Imaginile evidențiază locurile în care câteva pontoane au fost distruse în perioada 18-19 august, în acest fel, Sternenko face aluzie la cine este responsabil pentru distrugerea punctelor de trecere rusești din acea zonă.

Toate aceste acţiuni ale armatei ucrainene creează totuși o presiune necesară asupra Rusiei, deoarece, cu toate cele trei poduri din regiunea Kursk distruse, traversările pe pontoane rămân singurul mijloc pentru forțele ruse de a transfera atât vehicule de luptă, cât și de sprijin logistic pe malul sudic al râului Seym, de a aproviziona și de a întări grupul de forțe campate în zonă.

Fiecare atac al forțelor armate ucrainene, fie cu drone FPV, fie cu rachete, asupra acestor poduri de pontoane subminează încercările Rusiei de a menține acest grup de forțe și îl separă de forța principală de pe malul nordic, blocând efectiv trupele ruse între râu și forțele de apărare ucrainene.

 

Forțele speciale ale Ucrainei publică și ele un material video spectaculos cu distrugerea podurilor de pontoane rusești, folosind drone și sisteme HIMARS

 

Între timp, Forțele ucrainene pentru Operații speciale (SOF) au distrus o altă serie de echipamente militare și de geniu rusești în regiunea Kursk și au coordonat un atac cu sisteme de rachete cu lansare multiplă de tip HIMARS asupra podurilor și punctelor de trecere.

Youtube video image

„Unde dispar pontoanele rusești în regiunea Kursk? Operatorii din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, împreună cu unități ale forțelor armate ucrainene, le zdrobesc efectiv”, au scris reprezentanţii Forțelor ucrainene pentru Operații speciale (SOF) în descrierea unui material video.

Înregistrarea video publicată la 21 august arată cum forțele ucrainene țintesc cu succes echipamente militare rusești în regiunea Kursk, precum și cum identifică ținte și direcţionează tirul sistemelor HIMARS asupra podurilor și punctelor de trecere.

În plus, Forțele pentru operații speciale au precizat că, în coordonare cu forțele de apărare ucrainene, au lovit și distrus un grup de echipamente, un punct de depozitare a muniției şi combustibilului, un sistem de război electronic și o piesă de artilerie D-20 de 152 mm în regiunea Kursk din Rusia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel