Cu puțin timp înainte, corporația rusă Rostec a anunţat că noua generație de echipament de luptă Sotnik, dezvoltată de una dintre subsidiarele sale, va încorpora micro-drone conectate cu un sistem de comandă automată la nivel tactic.
„Unul dintre proiectele actuale de cercetare și dezvoltare, desfășurat la cererea comandamentului Forțelor Terestre, are în vedere crearea unui echipament de luptă de nouă generație care să încorporeze elemente care să sporească abilitățile fizice ale personalului, cum ar fi camuflarea și exoscheletele speciale, integrarea de roboți de luptă și de sprijin, precum și de drone de recunoaștere și de atac de diferite clase", a mai spus Salyukov.
Imaginile proiectate direct pe vizorul căștii
Astfel de echipamente vor îmbunătăţi nivelul fiecărui soldat, vor facilita îndeplinirea misiunilor de luptă și vor minimiza efortului fizic cât și riscul de a își pierde viața.
Compania producătoare a spus că noua generație de echipament de luptă Sotnik, dezvoltată de una dintre subsidiarele sale - Institutul Central de Cercetare Științifică pentru Ingineria Mașinilor de Precizie TasNIItochMash - va încorpora micro-drone, conectate cu un sistem de comandă automată la nivel tactic. Imaginile de pe camerele sale vor fi proiectate pe vizorul sau pe ochelarii de protecție ai căștii. Cu toate acestea, corporația nu a spus nimic despre planurile de integrare a dronelor de atac cu echipamentul de luptă de nouă generație.
Trei ani de cercetare
Cercetarea și dezvoltarea pentru noua generație de echipamente vor dura din 2020 până în 2023. În 2025, Sotnik este programat să înlocuiască Ratnik. Se așteaptă ca echipamentul de luptă Sotnik să vină cu muniții și arme complet noi, bocanci rezistenți la mine, un costum termic special care îl face pe soldat invizibil pentru senzorii cu infraroșu și un costum antiradar. Comenzile, hărțile terenului și alte informații cruciale vor fi afișate pe ochelarii electronici, transmite TASS.
Sotnik se preconizează că va fi cu 20% mai ușor decât Ratnik, care cântărește aproximativ 20 de kilograme. O altă calitate a acestui costum o reprezintă materialul electroactiv cromogen, capabil să schimbe culoarea echipamentului în funcție de teren și de mediu pentru a oferi un camuflaj cât mai bun. Pentru prima dată prototipul materialului a fost prezentat la forumul Army-2018.
Citește și: Ratnik 3 - „Soldatul viitorului”. Rusia prezintă componentele generației a treia
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News