"Dacă vorbim din nou despre dezvoltarea dronelor de clasă medie, putem aminti, de asemenea, vehiculul aerian fără pilot Korsar, care poate transporta armament. Există mai multe prototipuri care sunt supuse evaluării operaționale", a spus Chemezov.
Răspunzând la o întrebare despre livrările de drone Korsar către trupe, șeful Rostec a spus că decizia revine Ministerului Apărării. "De îndată ce se plasează o comandă, va începe producția în serie a dronelor Korsar”, a mai precizat Chemezov, transmite TASS.
Korsar are o rază de acțiune de până la 900 km și o rază de transmisie a datelor de 100 km, care poate fi mărită, dacă mai multe vehicule sunt angajate în retransmisie. Drona Korsar a fost prezentată publicului în timpul repetițiilor nocturne cu ocazia Paradei de Ziua Victoriei de la Moscova în 2018. În mai acel an, Rostec a spus că Korsar va fi modernizat pentru a-și mări raza de funcționare și pentru a-l echipa cu sisteme de război electronic.
Korsar poate efectua zboruri de patrulare, de observare și inspecții aeriene. Drona este echipată cu un motor care poate dezvolta o viteză de până la 150 km/h. Cântărește 200 kg, are o anvergură a aripilor de 6,5 m și o lungime a fuzelajului de 4,2 m.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News