Nava militară românească va participa, alături de partenerii străini, la misiuni specifice în Marea Neagră, în scopul consolidării nivelului de securitate și stabilitate în sudul și vestul bazinului pontic. Bun cart înainte, camarazi! Misiune ușoară!, se arată în mesajul Forțelor Navale Române.
Nava are un deplasament maxim de 800 de tone, o lungime de 60,8 metri, o lățime de 9,54 metri și un pescaj de 2,7 metri. Este propulsată de două motoare ALCO V12 Diesel și poate atinge viteza maximă de 17 noduri. Are un echipaj format din 79 de marinari. Ca armament este echipată cu tunuri calibru 30 și 14,5 mm, rachete antiaeriene, tipuri de drăgi marine: de contact şi prin influenţă și sisteme de lansare a bombelor antisubmarin.
Alături de nava militară românească, din gruparea navală NATO vor face parte şi dragoarele maritime BGS "Priboy" (Bulgaria) şi HS "Aliakmon" (Grecia), precum şi vânătoarele de mine ITS "Gaeta" (Italia), ESPS "Tambre" (Spania) şi TCG "Edincik" (Turcia), iar misiunea comună a acestora va fi de consolidare a nivelului de securitate maritimă regională.
Dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu" va participa, în perioada 14-17 iulie, şi la Exerciţiul multinaţional "Breeze 20", împreună cu alte nave ale Forţelor Navale Române şi ale partenerilor străini. Nava este comandată de locotenent-comandorul Ionuţ Diaconu şi, pe timpul activităţilor pe mare, va avea ambarcat un echipaj format din 72 de militari (69 de bărbaţi şi trei femei).
Dragorul maritim 25 execută manevra de plecare din Portul Militar Constanța, pentru a se integra în gruparea navală permanentă NATO #SNMCMG2.
Citește și: Forțele Navale Române au predat părții elene comanda Grupării Navale NATO SNMCMG - 2
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News