Două bombardiere rusești Tu-95MS s-au apropiat de granița americană în Alaska. SUA au monitorizat zborurile care nu au reprezentat nicio amenințare

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Tu-95MS
Tu-95MS

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 04.06.2023, că două bombardiere strategice de tip Tu-95MS au executat un zbor de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Bering. 

“Două bombardiere strategice Tu-95MS aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au efectuat un zbor planificat în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Bering, apropiindu-se de litoralul vestic din Alaska. Durata zborului a fost de 13 ore, iar echipajele bombardierelor strategice au exersat realimentarea în aer”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția de presă Tass.

“Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice au fost escortate de avioane de vânătoare de tip Su-30SM și Su-35S din cadrul Forțelor Aeriene și de Apărare Antiaeriană ale Regiunii Militare Est”, au precizat reprezentanții militari ruși.

Nici partea rusă, nici cea americană nu au menționat dacă avioane de luptă din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA au fost ridicate în aer pentru interceptarea bombardierelor rusești.

 

Bombardierele ruse Tu-95MS care s-au apropiat de granița americană în Alaska nu au părăsit spațiul aerian internațional. SUA au monitorizat zborurile care nu au reprezentat vreo amenințare

 

Însă, Comandamentul de Apărare Antiaeriană din America de Nord (NORAD) a informat despre detectarea avioanelor rusești lângă statul Alaska, dar în spațiul aerian neutru. Americanii au vorbit despre patru avioane rusești, ceea ce înseamnă că cele două bombardiere strategice Tu-95MS au fost însoțite de două avioane de vânătoare Su-30SM și Su-35S.

“NORAD a detectat și a urmărit patru avioane militare rusești în zona de identificare a apărării antiaeriene din Alaska, pe 03 iulie 2023”, se precizează în mesajul comandamentului american.

NORAD a mai remarcat faptul că bombardierele strategice rusești apar în mod regulat în largul coastelor Canadei și Statelor Unite, dar nu încalcă limitele spațiului aerian și, prin urmare, nu sunt considerate o amenințare.

Bombardierele strategice Tu-95MS fac parte din componenta aeriană a Triadei nucleare a Federației Ruse. Acestea sunt concepute pentru a îndeplini misiuni de lovire pentru distrugerea celor mai importante ținte aflate în zone îndepărtate și în adâncimea teatrelor continentale de operațiuni militare.

Comentariul autorului: Bombardierele strategice Tu-95MS participante la misiunea de patrulare din apropiere de Alaska aparțin Diviziei 326 Aviație de Bombardament - Ukrainka din cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) a Federației Ruse.

Dintr-un material video prezentat de Ministerul rus al Apărării rezultă faptul că una dintre aeronave a fost cea cu numărul de bord 54 roșu, care face parte din compunerea Regimentului 182 Aviație de Bombardament - Ukrainka. Este vorba despre unul din cele două regimente dotate cu bombardiere strategice Tu-95MS din cadrul  Diviziei 326 Aviație de Bombardament - Ukrainka.

Aviației cu rază lungă de acțiune dispune de două divizii dotate cu bombardiere grele de tip Tu-160 și Tu-95MS. Una dintre acestea, Divizia 22 Aviație de Bombardament, este dispusă în partea europeană a Federației Ruse, respectiv pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov. Cea de-a doua, Divizia 326 Aviație de Bombardament, funcționează în Extremul Orient, adică în Regiunea Amur. În timp ce baza din Engels dispune de bombardiere strategice Tu-160 și Tu-95MS, în cadrul bazei din Ukrainka sunt amplasate numai aeronave de tip Tu-95MS. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel