Două bombardiere rusești Tu-160, interceptate în apropiere de Scoţia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele aeriene din Marea Britanie și Franța au ridicat de la sol avioanele de vânătoare care asigură securitatea spaţiului aerian pentru a intercepta două bombardiere nucleare rusești Tu-160 care s-au apropiat, joi, destul de mult de Scoția.

Ministrul britanic al Apărării a acuzat Rusia în termeni destul de duri, spunând că zborul a fost o "provocare militară" și un "act de agresiune". Avioanele de vânătoare ale celor două ţari au interceptat bombardierele rusești care veneau din Marea Nordului, potrivit BusinessInsider.

În ultimul timp s-a putut sesiza că Rusia monitorizează în mod regulat spațiul aerian al altor țări, cu bombardiere  care sunt capabile să transporte rachete şi bombe nucleare.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că bombardierele ruseşti nu au comunicat în momentul în care au fost interceptate, situaţie care a prezentat un pericol pentru alte avioane  aflate în spaţiul aerian.

"Bombardierele rusești care examinează spațiul aerian al Regatului Unit ţin să ne reamintească provocările militare foarte grave pe care Rusia ni le pune astăzi", a declarat Secretarul Apărării, Gavin Williamson, într-o declarație trimisă pentru Business Insider.

"Nu vom ezita să ne apărăm continuu cerurile de acte de agresiune", a mai spus acesta.

Aparatele radar  au detectat,  în cursul zilei de joi, un număr neobișnuit de mare de bombardiere nucleare rusești care au decolat de la bazele aeriene din estul Rusiei și le-au urmărit când au zburat peste Peninsula Scandinavă și au ajuns în Marea Nordului  foarte aproape de Marea Britanie. Flota de avioane ruseşti a inclus trei bombardiere supersonice Tu-160 și trei bombardiere Tu-95.

Gavin Williamson a declarat că numai două bombardiere Tu-160 au fost implicate în incidentul de interceptare.

Rusia folosește în mod regulat bombardierele sale pentru a cerceta spațiul aerian al vecinilor săi și, eventual, pentru a măsura şi testa viteza de reacţie a avioanele care asigură misiunea de poliţie aeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel