Retragerea nominalizării făcute în luna noiembrie a fosta anunţată de Casa Albă într-o declaraţie.
Decizia, luată în urma eliberării din funcţii a mai multor demnitari care au depus mărturie în timpul procedurii de destituire, a fost criticată de senatorul democrat Jack Reed, membru al Comitetului militar al Senatului SUA.
,,Încetarea nominalizării sale este o pagubă colaterală a preşedintelui, care se descotoroseşte de profesioniştii din domeniul securităţii naţionale implicaţi în ancheta privind destituirea'', a subliniat Reed într-o declaraţie.
La începutul lunii februarie, preşedintele Donald Trump a fost achitat în Senat, la încheierea procesului său istoric de destituire, cu sprijinul tuturor aleşilor republicani, cu excepţia unuia, şi fără niciun vot democrat. Un număr de 52 dintre cei 100 de senatori americani l-au declarat pe preşedintele american nevinovat de abuz de putere şi 53 de acuzaţia de obstrucţionare a bunei funcţionări a Congresului, acuzaţii ce fuseseră adoptate pe 18 decembrie de Camera Reprezentanţilor.
Partidul Democrat a susţinut că Donald Trump a comis un abuz de putere anul trecut, când a folosit blocarea unor ajutoare militare pentru Ucraina ca mijloc de presiune, iar ulterior a refuzat să prezinte Congresului documente şi le-a interzis unor oficiali din administraţie să depună mărturie, chiar şi după citaţii din partea Camerei Reprezentanţilor.
Donald Trump este al 45-lea preşedinte al Statelor Unite şi doar al treilea, după Andrew Johnson în 1868 şi Bill Clinton în 1988, împotriva căruia Congresul a declanşat procedura de impeachment. Richard Nixon a fost aproape de această situaţie, pe care a evitat-o demisionând în 1974.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News