Documentar video: Dovezi și mărturii despre crimele de război ale Armatei ruse în Ucraina (VIDEO). Masacrele de la Bucea și Irpin, povestite de supraviețuitori

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Crime de război comise de Rusia în Ucraina. Foto: Captură video documentarul „Beyond the peace”
Crime de război comise de Rusia în Ucraina. Foto: Captură video documentarul „Beyond the peace”

Forțele armate ale Ucrainei au publicat un documentar video cu privire al crimele de război săvârșite de Armata rusă de ocupație în Irpin, Bucea, Hostomel, Borodianka și alte localități ucrainene în perioada 28.02 2022 - 01.04. 2022. Ucrainenii au strâns dovezi pentru ca nicio crimă de război să nu rămână nepedepsită de un Tribunal Internațional.

„Un război înseamnă să înfrunți armata adversă. Ei (n.r. - Armata rusă) au masacrat civilii, așa că îmi e imposibil să îi consider o armată adevărată. În Irpin am văzut cu ochii mei mașini asupra cărora s-a deschis focul deși oamenii au scris cu litere mari pe ele „COPII”. Rușii au luptat împotriva bătrânilor, copiilor, femeilor însărcinate. Acesta e terorism! Rusia e un stat terorist. E atât de important ca comunitatea internațională să realizeze tot ce se întâmplă. Cu cât o face mai repede cu atât vor exista mai puține victime” - preot ucrainean, martor la atrocitățile comise de armata rusă.

Documentarul are o durată de aproximativ 30 de minute și prezintă mărturii cutremurătoare ale celor care au supraviețuit în Irpin, Bucea, Hostomel, Borodianka, unde anul trecut Armata rusă a săvârșit crime de război fără precedent după cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Totul a început cu un masiv bombardament a satelor și localităților ucrainene. Timp de două săptămâni rușii au bombardat localitățile cu artilerie, lansatoare de rachete, avioane și elicoptere.

Cei „norocoși” care au supraviețuit bombardamentului s-au ascuns în pivnițe. O mamă povestește cum timp de 48 de ore a fost nevoită să stea în pivniță, împreună cu 11 membri ai familiei, îmbrăcată sumar, fără provizii și la -12 grade celsius. „Timp de 37 de zile nu am mâncat nicio bucată de pâine”, povestește o altă supraviețuitoare a masacrului. Oamenii care ieșeau după provizii erau pur și simplu împușcați.

Apoi a intrat în localitate Armata rusă urmată de cecenii conduși de Ramzan Kadîrov.

Soldații au intrat în case, au spart ușile, gemurile, au intrat peste civili și copii în pivnițe. Martorii își amintesc cum soldații ruși torturau civili și îi împușcau. Îndoctrinați, rușii căutau „naziști” (!). Dar au dat peste femei și copii plângând.

O altă martoră afirmă că cecenii au violat și executat femei pe care le-au transportat la granița cu Belarusul.

În cele 30 de minute de documentar, cu mărturii cutremurătoare și dovezi ale crimelor de război comise de militari ruși, se pot vedea imagini inclusiv cu o grădiniță bombardată. Răpus de durere, un bărbat își amintește cum pe 3 martie 2022 asupra mașinii civile în care se aflau fiul său și nora, s-a deschis focul iar autovehiculul a ars ca o torță. Fiul martorului a murit, soția sa a supraviețuit după ce a reușit să coboare la timp din mașină.    

Imaginile video însoțite de dovezi ale crimelor de război de la fața locului au fost predate unui birou internaţional de anchetă însărcinat cu investigarea invaziei ruse.

După invadarea Ucrainei, cererile de creare a unui tribunal special dedicat războiului rus de agresiune s-au multiplicat, Curtea Penală Internațională (CPI) neavând competenţe pentru judecarea crimelor de război şi a crimelor contra umanităţii comise în Ucraina.

În luna martie CPI, ce are sediul tot la Haga, a emis un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin.

DefenseRomania redă documentarul video „Beyond the Peace” cu privire la crimele ruse de război comise de armata rusă în Irpin, Bucea, Hostomel, Borodianka și alte localități ucrainene în perioada 28.02 2022 - 01.04. 2022. Materialul e subtitrat în limba engleză

Youtube video image

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel