Distrugătorul stealth al SUA USS Zumwalt a lovit în premieră ținte reale cu rachete ESSM și SM-2. Urmează integrarea armelor hipersonice

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Distrugătorul USS Zumwalt, sursă foto: US Navy
Distrugătorul USS Zumwalt, sursă foto: US Navy

USS Zumwalt, cel care poartă și numele clasei, a efectuat în premieră lansări de rachete asupra unor ținte reale, în faza finală a testelor. Distrugătorul american urmează să fie desfășurat în primele sale misiuni.

Anunțul cu privire la testarea USS Zumwalt a fost făcut de U.S. Navy.

Lansările au avut loc pe data de 14 aprilie în Oceanul Pacific iar Marina americană nu precizează ce tip de ținte au fost lovite.

În timpul testelor USS Zumwalt a lansat rachete de tip RIM-162D Evolved Sea Sparrow Missile Block 1 (ESSM) și Standard Missile 2 (SM-2).

1. Momentul l... (uss-zumwalt-rachete-lansare_80789900.jpg)

Momentul lansării unei rachete de către distrugătorul USS Zumwalt, sursă foto: U.S. Navy

 

Lansările de rachete care au lovit ținte reale au făcut parte din ultima fază a testării distrugătorului stealth și s-au încheiat cu succes.

Căpitanul american Amy Mclnnis, comandantul USS Zumwalt, a subliniat că lansările demonstreaza capacitatea de luptă a distrugătorului și a anunțat noi teste ale sistemelor de armament.

 

Despre distrugătoarele din clasa Zumwalt

 

Costul unei asemenea nave este imens, fiind estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

SUA dețin deja două distrugătoare stealth din clasa Zumwalt. În total vor fi construite trei astfel de nave de război. E vorba despre USS Zumwalt și USS Michael Monsoor.

USS Michael Monsoor este al doilea distrugător al clasei, după USS Zumwalt, primul distrugător, care poartă și numele clasei, și cel mai scump distrugător construit vreodată.

Distrugătoarele dispun de tehnologie stealth, senzori avansați și un nou sistem de propulsie. Pot opera drone și elicoptere și vor fi integrate și în programul hipersonic al Statelor Unite ale Americii.

Deși e cu 40% mai mare decât un distrugător clasic, unghiurile ascuțite ale distrugătoarelor din clasa Zumwalt și suprafața lor netedă le ajută să fie de 50 de ori mai greu de detectat pe radar decât distrugătoarele precedente americane. Spre exemplu, semnătura lor radar e echivalentă cu cea a unei mici bărci de pescuit. 

 

Programul de integrare a rachetelor hipersonice pe distrugătoarele din clasa Zumwalt

 

3. Distrugăto... (uss-lyndon-b--johnson-clasa-zumwalt_88937900.jpg)

Distrugătorul USS Lyndon B. Johnson, al treilea și ultimul din clasa stealth Zumwalt. Sursă foto: Bath Iron Works via. Naval News

SUA își propun să integreze arme hipersonice pe aceste distrugătoare.

Deși capacitate completă hipersonică a SUA se estimează că va fi atinsă în aproximativ patru ani, întâi fiind versiunea de lansare terestră a rachetelor hipersonice estimată unde în jurul anului 2023, integrarea sistemelor pe navele din clasa Zumwalt e dorită a fi finalizată până în 2025. 

La mijlocul lunii martie, vorbind despre integrarea hipersonică pe distrugătoarele din clasa Zumwalt, un oficial american din cadrul Marinei a declarat celor de la U.S. Naval Institute că există suficient spațiu pentru a instala pe aceste distrugătoare două tuburi de lansare a rachetelor hipersonice fără a îndepărta suporturile tunurilor de pe distrugător.

De precizat că distrugătoarele dispun de două tunuri de ultimă generație de 155 mm.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel