Publicitate
Mai multe fotografii cu trecerea navei de luptă prin strâmtoarea Bosfor au fost publicate de spotterul turc Yoruk Isik, pe contul său de Twitter.
Scopul prezenței distrugătorului în Marea Neagră nu a fost încă anunțat.
Distrugătorul este prima navă din clasa Durand de la Penne, fiind construit în perioada 1988 – 1993 de șantierele navale italiene Ficanteri.
Deplasamentul navei este de 5560 tone (plin), la o lungime de 147,7 metri, lățime - 16,1 metri și pescaj de 5 metri. Atinge o viteză maximă de 32 noduri (59 km/h) și o autonomie de 7.000 mile la viteza de 18 noduri.
Tehnica de luptă principală de la bordul navei este reprezentată de instalația de rachete RIM-66/67 (40 de rachete), care are un dublu rol, asigurând atât protecția antiaeriană, cât și capacitatea de a lovi ținte navale până la o distanță de 185 km.
La bordul distrugătorului se mai află rachete antinavă tip OTOMAT Mk2 (patru instalații), rachete antisubmarin tip Milas (patru sisteme), un tun tip Otobreda calibru 127 mm, trei tunuri tipul OTO Melara super-rapide calibru 76 mm, torpile calibru 324 mm, rachete antiaeriene Aspide cu o rază de acțiune de 25 km.
Nava, cu un echipaj 380 persoane, mai poate transporta până la două elicoptere Bell 212.
În 2019, distrugătorul Luigi Durand de la Penne a mai fost în Marea Neagră, ajungând până în portul Odessa pe 4 septembrie, unde a fost vizitat de cadeți de la Academia Navală a Ucrainei.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News