Distrugătorul american USS Porter revine rapid în Europa. Porter fie se va alătura Task Force 65 ori va acționa alături de portavionul George H. W. Bush

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugătorul american USS Porter. Sursă foto: U.S. Naval Forces Europe
Distrugătorul american USS Porter. Sursă foto: U.S. Naval Forces Europe

Distrugătorul USS Porter (DDG 78) din clasa Arleigh Burke a sosit, pe 23 februarie, în portul Funchal din Portugalia, pentru o escală.

„Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a ne aproviziona și de a petrece ceva timp în port, experimentând o nouă cultură”, a declarat comandantul distrugătorului ”Porter”, Cmdr. Joe Hamilton. „Suntem încântați să revenim în zona europeană de operații.”

Nava se află într-o desfășurare în teatrul european, care a fost programată la începutul lunii februarie, potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Flotei a șasea americane.

Distrugătorul ”Porter” a plecat din apele europene, în octombrie anul trecut, după o dislocare de șapte ani în cadrul Flotei a șasea. Nava a efectuat unsprezece patrule în acea perioadă de timp.

„Porter a demonstrat un nivel de expertiză ridicat în timpul a unsprezece patrule în această zonă în timpul petrecut în Rota”, a precizat Hamilton. „Întoarcerea noastră aduce cu sine încredere și dăruire față de misiune.”

 

Revenire rapidă în Europa a distrugătorului american USS Porter învăluită în mister

 

2. Vedere de ... (fregata-marasesti-si-distrugatorul-uss-porter_60852500.jpg)

Vedere de la babordul fregatei Marasesti asupra distrugatorului USS Porter  Sursa foto: Fortele Navale Romane

Comentariul autorului: Revenirea atât de rapidă în Europa a distrugătorului ”Porter” este oarecum învăluită în mister, deoarece nu se cunoaște deocamdată din ce structură va face parte.

Portul Rota din Spania este baza Divizionul 60 Distrugătoare (Task Force 65), din care a făcut parte ”Porter” pe timpul dislocării de șapte ani în teatrul european.

Componența standard a Task Force 65 era de patru distrugătoare dar, la începutul anului 2022, Casa Albă a decis să mărească numărul acestora la șase, fără să specifice însă, când vor sosi celelalte două.

Potrivit informațiilor oficiale, Task Force 65 avea la dispoziție, pe 27 februarie, doar trei distrugătoare - USS Arleigh Burke (DDG 51), USS Roosevelt (DDG 80) și USS Paul Ignatius (DDG 117) – deși era planificat ca și distrugătorul USS Bulkeley (DDG 84), aflat și el tot în teatrul european, să facă parte din Task Force 65. În urmă cu o lună, USS Bulkeley acționa alături de portavionul George H. W. Bush în Marea Mediterană, conform paginii oficiale de facebook a distrugătorului.

Încă nu se știe dacă USS Porter (DDG 78) va fi cel de-al cincilea distrugător al Task Force 65 sau va acționa alături de portavionul George H. W. Bush pentru următoarele câteva luni și se va întoarce în SUA. Dar, cert este că, deocamdată, SUA au decis să retrimită în Europa un distrugător, al cărui echipaj are o mare experiență în acest teatru care, de mai bine de un an, este unul de acțiuni militare în desfășurare.

În octombrie 2022, la plecarea distrugătorului ”Porter” din Europa, se lăsa să se înțeleagă că acesta nu va reveni înapoi pentru o bună perioadă de timp. Celelalte trei distrugătoare, cu care ”Porter” a făcut echipă în Europa timp de mai mulți ani - USS Ross, USS Carney și USS Donald Cook, au părăsit Flota a șasea în perioada 2020 – 2022, dar deocamdată niciunul nu a revenit, deși toate au plecat din Europa înaintea lui ”Porter”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel