Distrugătorul american Thomas Hudner atacat din Yemen cu mai multe drone. Toate au fost doborâte

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugatorul Thomas Hudner
Distrugatorul Thomas Hudner

Rebelii Houthi din Yemen, sprijiniți de Iran, fac tot posibilul să atragă atenția internațională asupra lor. Din zona controlată de Houthi au fost lansate, joi dimineața, mai multe drone de atac asupra distugătorului american Thomas Hudner aflat în Marea Roșie.

,,În dimineața (ora Yemenului) de 23 noiembrie, USS Thomas Hudner (DDG 116) a doborât mai multe drone de atac unidirecțional lansate din zonele controlate de Houthi din Yemen. Dronele au fost doborâte în timp ce nava de război americană se afla în patrulare în Marea Roșie. Nava și echipajul nu au suferit avarii sau răni”, a anunțat Comandamentul Central american (CENTCOM), pe rețeaua de socializare X, fostă Twitter.

Este pentru a doua oară în tot atâtea săptămâni, când Thomas Hudner a doborât drone lansate din Yemen, potrivit USNI News.

Distrugătorul face parte din Grupul de Lovire (CSG) Gerald R. Ford, dar operează separat de acesta. Portavionul Gerald R. Ford (CVN-78) se află în estul Mediteranei, ca parte a răspunsului SUA la atacurile Hamas, în timp Thomas Hudner, una din navele sale de escortă, operează în Marea Roșie.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a ordonat, recent, a doua extindere a prezenței CSG Ford în regiune.

„Când secretarul (apărării) va simți că Ford este gata să fie înlocuit, cu siguranță vă vom anunța, dar în acest moment, el rămâne staționat în estul Mediteranei”, a spus secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh.

Forțele americane au fost atacate de 66 de ori din 17 octombrie, cu 32 de atacuri în Irak și 34 în Siria, a declarat marți Singh. Creșterea atacurilor a început la 10 zile după atacurile Hamas din 7 octombrie asupra sudului Israelului. Pentagonul a continuat să spună că atacurile asupra trupelor americane nu au legătură cu conflictul în curs din Gaza.

Luni seara a avut loc un atac asupra bazei aeriene Al Asad din Irak, a declarat Singh reporterilor. În urma atacului, un AC-130 american a efectuat o lovitură de autoapărare împotriva unui vehicul aparținând unei miliții susținute de Iran, ucigând membri ai grupului de miliție, a spus ea. SUA au desfășurat, de asemenea, lovituri împotriva instalațiilor de armament pe care Departamentul american al Apărării le leagă de grupuri susținute de Iran.

Comentariul autorului: Deocamdată, distrugătorul Thomas Hudner a doborât cu o foarte mare precizie toate dronele lansate asupra sa. Totuși, se pune întrebarea ce se va întâmpla dacă va fi lovit și vor fi victime sau puternica navă de război americană va fi scufundată? Sunt conștienți rebelii Houthi că ar putea fi  loviți, în acest caz, de puterea militară a Americii în fața căreia nu au nicio șansă? Situația este oarecum asemănătoare cu atacul, din 7 octombrie, efectuat de Hamas asupra Israelului.

Deja a fost atrasă în Orientul Mijlociu o cantitate mare de active militare occidentale, iar un nou eveniment destabilizator de mare magnitudine va genera o cerere suplimentară de forțe în regiune. Cel mai bine pentru Occident era să se înarmeze ieri, pentru că astăzi pare târziu.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel