Directoarea Secret Service a cedat presiunii. Kimberly Cheatle a demisionat după eșecul Secret Service din timpul atentatului împotriva lui Trump

Darius Muresan |
Data publicării:
Donald Trump, photo: Agerpres
Donald Trump, photo: Agerpres

Directoarea Secret Service, aflată sub presiunea criticilor după tentativa de asasinat asupra fostului președinte Donald Trump, a demisionat.

Kimberly Cheatle, şefa acestui serviciu care are ca obiectiv protecţia celor mai înalţi responsabili americani, a recunoscut un eşec operaţional. Ea a cedat presiunii și a demisionat în cele din urmă.

Inițial a refuzat să demisioneze.

Cheatle a fost numită de actualul președinte Joe Biden. Deși Secret Service nu se află în subordinea președintelui SUA faptul că Biden a susținut-o a contribuit la învinuirea democraților după atentatul eșuat asupra lui Donald Trump, care a avut loc pe data de 13 iulie.

Thomas Crooks, în vârstă de 20 de ani, cel care a atacat la mitingul lui Trump, a tras de pe un acoperiș care nu era securizat de niciun serviciu. 

Trump și-a mișcat capul în ultimul moment, glonțul trecându-i pe la ureche, la propriu. Din păcate un alt spectator prezent a fost împușcat mortal. Acesta se afla în spatele lui Donald Tump.

În cele din urmă Thomas Crooks a fost ucis de un lunetist al Secret Service.

Secret Service era responsabil pentru siguranţa lui Trump atât ca fost preşedinte, cât şi candidat republican la preşedinţie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel