Dîncu: Ucraina nu a cerut avioanele MiG-21 LanceR. România a demarat o analiză complexă a aeronavelor

MiG-21 LanceR, survolând podul de la Cernavodă. Sursă foto: Mihai Zamfirescu via Baza 86 Aeriană Borcea @Forțele Aeriene Române @ROAF
MiG-21 LanceR, survolând podul de la Cernavodă. Sursă foto: Mihai Zamfirescu via Baza 86 Aeriană Borcea @Forțele Aeriene Române @ROAF

Ministrul Vasile Dîncu a vorbit despre posibilul armament pe care România îl poate livra Ucrainei, în contextul agresiunii neprovocate generată de Federația Rusă. Ministrul Apărării a făcut referire inclusiv la aeronavele MiG-21 LanceR.

Publicitate

Ministrul Apărării a fost întrebat într-un interviu acordat Televiziunii Române dacă au fost discuții cu Ucraina pentru a livra avioane de luptă MiG-21 LanceR, în contextul în care în urmă cu câteva zile Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, nu a exclus acest scenariu.

Amintim că pe data de 15 aprilie MApN a anunțat suspendarea tuturor zborurilor pentru avioanele MiG-21 LanceR.

MApN amintește că în ultimii 20 de ani s-au înregistrat 26 de accidente ale aparatelor MiG-21 LanceR.

CITEȘTE ȘI: România și Ucraina au discutat despre armament. Aurescu, întrebat de MiG-21 LanceR: Nu e bine să vorbim public foarte mult despre asta

 

Ucraina nu a solicitat României avioanele MiG-21 LanceR, dar acest lucru poate fi un subiect în viitor

 

2. MiG-21 Lan... (mig-21-lancer_47525700.jpg)

MiG-21 LanceR, sursă foto: Foto: Bogdan Pantilimon, Statul Major al Forțelor Aeriene via Forțele Aeriene Române

Ministrul Vasile Dîncu a precizat azi că livrarea avioanelor MiG-21 LanceR către Ucraina rămâne o „posibilitate virtuală” și a anunțat că România a demarat o analiză complexă în ceea ce privește starea acestor avioane.

„Sigur că această posibilitate (n.r. - livrarea avioanelor MiG-21 LanceR către Ucraina) există virtual. Noi în acest moment facem o analiză completă a stării acestor avioane. Deocamdată sunt oprite de la zbor, dar nu sunt scoase din arsenalul nostru”, a precizat Vasile Dîncu, care a subliniat că România se bazează în acest moment pe ajutorul avioanelor aliate și pe escadrila de F-16 Fighting Falcon pentru a efectua misiuni de poliție aeriană și pentru a proteja spațiul aerian al alianței.

„Nu am discutat această temă (n.r.- livrarea MiG-urilor), dar se poate discuta”, a subliniat Dîncu care a completat că „nu avem din partea Ucrainei o cerere în acest moment”, dar „poate fi un subiect în viitor”.

Până în prezent România a trimis Ucrainei veste antiglonț și muniție, pe lângă un ajutor umanitar la scară mare pe care l-a acordat țării vecine.

Amintim că România a oprit zborurile avioanelor MiG-21 LanceR. Țara noastră operează o escadrilă completă de F-16 Fighting Falcon formată din 17 avioane achiziționate din Portugalia. 

În acest context România a anunțat că va urgenta achiziția celor 32 de avioane F-16 din Norvegia.

CITEȘTE ȘI: România visează la F-35. După urgentarea F-16 norvegiene, ministrul Dîncu anunță că „ne gândim mai repede la F-35”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel