"Suntem siguri că odată ce va fi aprobat acest nou procent din PIB, 2,5%, vom reuşi să aducem şi dotarea Armatei Române mult mai aproape, să aducem mai aproape termenele pentru înzestrare în zona aeriană, a Forţelor Terestre sau Forţelor Navale. Sperăm că, după ce această decizie va fi luată, vom reuşi să aducem în înzestrarea armatei tehnica cea mai modernă. Elicopterele Puma nu sunt elicoptere care sunt uzate moral sau fizic, avem însă nevoie de o serie de armament, de elicoptere, de avioane noi, cu siguranţă că vom face asta în viitor (...) Ar fi trebuit să reuşim să facem această înzestrare mai bună de mai mult timp", a afirmat Vasile Dîncu, întrebat fiind dacă se vor face rapid anumite achiziţii sau dacă elicopterele vechi vor fi înlocuite cu altele noi, în cazul alocării a 2,5% din PIB pentru Apărare.
Referitor la întrebarea dacă există un număr limită de militari care pot staţiona la baza de la Mihail Kogălniceanu, ministrul Apărării a spus că baza este cuprinzătoare şi se dezvoltă continuu.
Baza de la Kogălniceanu se va dezvolta continuu
"Nu există un număr limită de militari care pot să stea în această bază. Baza este cuprinzătoare, se dezvoltă continuu. Avem un proiect de investiţii care, din păcate, este blocat în acest moment pentru nişte prestaţii, dar avem un proiect cu o valoare foarte mare pentru a dezvolta această bază. În continuare vom dezvolta capabilităţi, dar nu toţi militarii din detaşamentele străine vor sta tot timpul aici. Militarii se mişcă, fac exerciţii şi nu vom face neapărat o aglomerare de militari în această bază. E şi o bază de tranzit pentru că avem aceste facilităţi care ţin de zona aeriană şi vom dezvolta continuu. Vom aduce atâţia militari cât va fi nevoie, în funcţie de evoluţia situaţiei", a afirmat Dîncu, citat de Agerpres.
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit, luni, cu ministrul Apărării Regatului Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
În prezent, în baza militară de la Mihail Kogălniceanu se află un detaşament compus din aproximativ 150 de militari aparţinând Brigăzii 11 Air Assault din Regatul Ţărilor de Jos, dislocat în România pentru a participa, în perioada 7 - 24 martie, la exerciţiul multinaţional "Rapid Falcon 22" din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă "Babadag", din judeţul Tulcea.
La exerciţiu participă şi militari ai Batalionului 495 Paraşutişti "Căpitan Ştefan Şoverth" din Bucureşti şi Brigăzii 9 Mecanizate "Mărăşeşti" din Constanţa, precum şi elicoptere româneşti şi americane.
Potrivit MApN, obiectivele acestui exerciţiu sunt instruirea în comun, creşterea interoperabilităţii şi a capacităţii comune de reacţie, precum şi dezvoltarea relaţiilor funcţionale între structurile participante.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News