Din nou, dronele rusești de recunoaștere zboară liber deasupra Germaniei, inspectând centrale nucleare. Ce spune asta despre capacitățile de apărare aeriană ale armatei germane?

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Dronă rusească Orlan 10
Dronă rusească Orlan 10

O publicație germană afirmă că Rusia ar putea lansa drone de recunoaștere Orlan-10 de pe navele sale din Marea Nordului pentru a spiona infrastructura critică a Germaniei. Procuratura din Flensburg, un oraș din nordul Germaniei, a demarat o anchetă preliminară privind activități de sabotaj, măsurile fiind determinate de zborurile unor vehicule aeriene fără pilot necunoscute deasupra infrastructurii critice a țării.

Dronele neidentificate au fost văzute în principal deasupra unei zone industriale din landul Schleswig-Holstein, unde se află o centrală nucleară (care nu funcționează), uzine chimice și un terminal GNL. Serviciile germane de informaţii suspectează că Rusia se află în spatele acestor zboruri neautorizate, relatează Bild.

Pentru prima dată, dronele au fost observate în această zonă pe 8 august, au zburat în apropierea centralei nucleare închise, apoi de mai multe ori, ultimul caz înregistrat fiind pe 22 august. Poliția a descoperit că una dintre drone se deplasa cu o viteză de 100 km/h.

Ziarul german, citând surse proprii, susține că aceste drone ar putea fi UAV rusești de recunoaștere Orlan-10. În modul de funcționare autonom, acestea pot zbura 600 km în spațiul aerian ostil pentru a monitoriza o anumită zonă desemnată.

Eventual, UAV-urile Orlan ar fi putut fi lansate de pe navele rusești din Marea Nordului. În prezent, nu sunt disponibile alte detalii despre aceste incidente. Aceasta nu este prima dată când UAV-uri spion necunoscute au intrat nestingherite în spațiul aerian german.

Începând din octombrie 2022, la intervale regulate, vehicule de recunoaștere au fost văzute deasupra taberelor de antrenament din Germania unde personalul militar ucrainean urma cursuri speciale, în special, dronele spion au fost văzute survolând deasupra centrelor de pregătire pentru operarea tancurilor Leopard.

Deși era conștientă de problemă, armata germană nu a putut face nimic în legătură cu aceste drone timp de un an și jumătate, în principal din cauza disputelor cu privire la cine ar trebui să își asume responsabilitatea interceptării lor.

Deși infrastructura militară și o zonă industrială sunt două tipuri diferite de facilități, aceste cazuri indică faptul că Germania nu dispune de capacitățile necesare pentru a pune capăt încercărilor de culegere de informații, în special atunci când aceste drone intră liber în spațiul aerian al țării.

Un factor care nu ar trebui neglijat este posibilitatea ca, în acest fel, armata rusă să încerce să sondeze punctele slabe ale apărării aeriene, vizând o recunoaștere mai profundă a altor obiective importante, cum ar fi complexul industrial de apărare german sau monitorizarea rutelor logistice pentru livrarea de echipamente și arme, de exemplu, cele care merg spre Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel