Israelul duce apărarea aeriană la un alt nivel. Rafael va colabora cu Lockheed Martin pentru a dezvoltat un sistem de apărare aeriană bazat pe laser

Cristian Soare |
Data publicării:

Israelul continuă să aibă o colaborare foarte strânsă cu Statele Unite în domeniul industriei militare de apărare. La începutul acestei săptămâni, compania americană Lockheed Martin și compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems au anunțat că au semnat un acord de cooperare în baza căruia cele două companii vor lucra pentru a sprijini dezvoltarea unui sistem defensiv de arme laser pentru statul Israel. 

Potrivit publicaţiei Israel Defense, cele două companii şi-au luat angajament ca pe viitor vor lua în calcul şi vor analiza posibilităţile ca acest sistem să fie achiziţionat şi de Statele Unite. Potrivit sursei citate, sistemele de arme laser oferă capacități mult mai precise în contracararea amenințările care vin pe cale aeriană, cum ar fi anumite tipuri de rachete şi UAV-uri.

Tim Cahill, vicepreşedinte în cadrul companiei Lockheed Martin, a declarat că „provocările în materie de apărare cu care statul Israel s-a confruntat în ultimii ani, a subliniat importanța vitală a creșterii capacității acestui stat de a respinge atacurile cu rachete.


DefenseRomania a precizat încă din toamnă anului 2020, ca Tel Avivul se află în discuții cu Pentagonul despre colaborarea pentru proiectul care presupune dezvoltarea unui sistem de apărare aeriană bazat pe laser.

La momentul respectiv, Moshe Patel, directorul Organizaţiei Israeliene pentru Apărarea Antirachetă (IMDO), a declara că din punct de vedere militar, viitorul constă în tehnologia laser sau așa-numita „energie direcționată” (ED) care va juca un rol esenţial în apărarea Israelului şi a Statelor Unite, iar în momentul de față se încercă realizarea unei cooperări între celor două statele în acest sens, dar trebuie depăşite unele probleme politice, dar mai ales cele care ţin de clasificarea informaţiilor.

Nu ar fi pentru prima dată când Statele Unite și Israel lucrează împreună pentru dezvoltarea unor sisteme de apărării aeriană. Cele două țări au avut împreună o contribuție majoră la dezvoltarea sistemului de apărare aeriană Iron Dome,  dar şi pentru construirea sistemelor Arrow și David's Sling. 

De asemenea, Washington nu a avut doar o contribuţie intelectuală pentru dezvoltarea acestor sisteme de apărare aeriană, ci şi una financiară.

La începutul anului trecut, ministerul israelian al Apărării a anunțat că a reușit să facă un pas înainte în dezvoltarea laserelor, pe care intenționează să le testeze pe parcursul anului viitor, care pot intercepta toate tipurile de amenințări aeriene, inclusiv rachete, drone și proiectile antitanc.

Sistemul a fost conceput să intercepteze toate tipurile de ameninţări aeriene, cum ar fi mortiere, drone, rachete cu rază medie de acţiune, rachete antitanc, rachete cu rază lungă, precum şi alte tipuri de rachete aflate în prezent la dispoziția grupărilor teroriste susținute de Iran în Siria și Liban.

Noul sistem de apărare aeriană bazat pe laser va fi testat pentru a completa sistemul de apărare aeriană israelian Iron Dome. Sistemul de apărare laser se află doar în primele etape ale dezvoltării și nu va fi operațional în viitorul apropiat.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel