Dezvoltarea industriei, următorul mare obiectiv al Ucrainei: Se urmăreşte lansarea producţiei de microcipuri pentru arme de înaltă precizie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina pregătește un program de creare a unei rețele de companii pentru proiectarea automatizată a microcipurilor. Astfel, Ucraina va lansa producția de microcipuri și piese pentru arme de înaltă precizie. Capacitatea de producție a programului poate ajunge până la 50 de mii de microcircuite pe lună în termen de trei ani de la lansarea proiectului. Valeria Ionan, ministrul adjunct pentru Transformare Digitală, a menționat că Ucraina va satisface nevoile pieței interne și va crea o bază industrială pentru viitoare exporturi.

În cazul în care strategia de revigorare a industriei va fi aprobată, Ministerul ucrainean pentru Transformare Digitală intenționează să înceapă să caute un partener pentru producția de cipuri în 2024, potrivit Militarnyi.

Proiectul este programat să fie implementat în 2025. Potrivit lui Ionan, Ucraina va crea o rețea de companii de tip fabless (n.r. o companie care nu are o fabrică proprie) pentru proiectarea automată a microcipurilor. Acest lucru va face posibilă intrarea pe piața cipurilor și ocuparea unei poziții pe piața mondială a semiconductorilor.

La rândul său, vicepremierul și ministrul ucrainean pentru transformare digitală, Mikhailo Fedorov, a declarat că ministerul pe care îl conduce intenționează să dezvolte și să prezinte un ''cip ucrainean'' în 2024.

El a adăugat că ministerul colaborează cu diverse companii în acest domeniu, dar nu a dezvăluit încă alte detalii.

La rândul său, Anatolii Zahorodni, președintele Academiei Naționale de Științe a Ucrainei, a declarat în cadrul discuțiilor de securitate că instituțiile Academiei Naționale de Științe a Ucrainei vor fi implicate în relansarea producției de microelectronică în Ucraina.

În ultimii 30 de ani, microelectronica nu a primit o atenţie prea mare din partea industriei de componente electronice semiconductoare din Ucraina.

,,S-au făcut multe progrese în acest domeniu la nivel internațional, iar noi trebuie să recuperăm decalajul și să ne punem la punct. Este clar că astăzi nu totul poate fi cumpărat, nu totul ne va fi vândut, așa că trebuie să ne bazăm în primul rând pe propriile forțe. Și exact asta va face Academia - va revigora industria microelectronică, pentru că este nevoie de ea extrem de mult", spune președintele Academiei Naționale de Științe a Ucrainei", spune președintele Academiei Naționale de Științe din Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel