Dezbaterea candidaților la vicepreședinția SUA, surprinzător de politicoasă. Singurul moment tensionat: Vance evită să răspundă dacă va recunoaște o eventuală înfrângere a lui Trump

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Dezbatere Waltz - Vance / Reuters Connect
Dezbatere Waltz - Vance / Reuters Connect

Democratul Tim Walz și republicanul JD Vance s-au confruntat marți într-o dezbatere viceprezidențială care a fost surprinzător de civilizată, având în vedere întreaga campanie prezidențială, marcată de retorică incendiară și două tentative de asasinat.

Cei doi rivali, care s-au atacat unul pe celălalt în timpul campaniei electorale, au fost în mare parte cordiali și au preferat să se concentreze pe candidații la președinție ai partidelor lor: vicepreședintele democrat Kamala Harris și fostul președinte republican Donald Trump.

Walz, în vârstă de 60 de ani, guvernatorul liberal al Minnesota și fost profesor de liceu, și Vance, de 40 de ani, un autor de best-seller și un senator conservator de Ohio, se prezintă ca doi fii ai Midwestului american cu opinii diametral opuse asupra problemelor care afectează tara.

Concurenții s-au întâlnit în singura dezbatere între vicepreședinți din această campanie.

Subiectele au vizat criza din Orientul Mijlociu, imigrație, taxe, avort, schimbări climatice și economie. Dar cei doi păreau să încerce în cea mai mare parte să demonstreze „decența din Vestul Mijlociu”, mulțumindu-și unul altuia chiar și atunci când atacau candidații la președinție ai rivalului lor, rolul tradițional al candidaților la vicepreședinție.

Partea cea mai tensionată a venit atunci când Vance a evitat să răspundă dacă va pune la îndoială alegerile din acest an dacă Trump va pierde

Schimbul de replici a venit aproape de sfârșitul confruntării, când Vance a evitat să răspundă la o întrebare despre dacă va pune la îndoială alegerile din acest an dacă Trump pierde.

Walz a acuzat apoi afirmațiile false ale lui Trump de fraudă electorală pentru că au alimentat atacul asupra Capitoliului SUA din 6 ianuarie 2021 și încercarea eșuată de a preveni confirmarea lui Joe Biden ca câștigător al alegerilor din 2020.

„Încă nu recunoaște că a pierdut alegerile”, a spus democratul Walz înainte de a i se adresa lui Vance: „(Trump) A pierdut alegerile din 2020?”.

Vance a ignorat din nou întrebarea și, în loc să-i răspundă, l-a acuzat pe Harris că a cenzurat online puncte de vedere opuse.

Candidatul republican s-a întrebat în mod repetat de ce Harris nu a făcut mai mult pentru a aborda inflația, imigrația și economia în timp ce era în administrația Biden.

„Dacă Kamala Harris are planuri atât de grozave de a aborda problemele clasei de mijloc, ar trebui să le implementeze acum, nu atunci când caută o promovare, ci în slujba pe care i-a dat-o poporul american în urmă cu trei ani și jumătate”, a spus Vance.

Walz l-a descris pe Trump ca pe un lider instabil care i-a favorizat pe miliardari, apoi a folosit criticile lui Vance la adresa imigrației pentru a-l ataca pe Trump pentru că l-a făcut pe republicani din Congres să abandoneze un proiect de lege bipartizan de securitate a graniței în acest an.

„Cei mai mulți dintre noi vrem să facem acest lucru”, a spus Walz despre imigrație. „Donald Trump a avut patru ani să o facă și v-a promis, americanilor, că va fi ușor”.

În timpul confruntării, Trump a comentat în mod repetat dezbaterea de pe rețeaua sa de socializare Truth Social, atacând moderatorii CBS și numindu-l pe Walz „patetic” și „inteligentă scăzută”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel