Rușii au adus la Kursk 30.000 de militari și încearcă să creeze un inel în jurul forțelor Ucrainei. Gen. Sîrskîi mai spune că în Donbas situația e foarte grea

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Trupe pro-ruse în apropiere de Mariupol, Ucraina, 20 aprilie 2022.
Trupe pro-ruse în apropiere de Mariupol, Ucraina, 20 aprilie 2022.

Operațiunea Ucrainei de la Kursk a zădărnicit planurile armatei ruse de a invada regiunea Sumî, a declarat Oleksandr Sîrskîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ucrainene.

Deși Rusia a mutat deja 30.000 de soldați în regiunea Kursk, iar contingentul lor crește în fiecare zi - situația din apropierea orașului Pokrovsk rămâne foarte dificilă, recunoaște Sîrskîi.

Forțele ucrainene continuă să avanseze în regiunea Kursk, până acum au capturat 1.294 de kilometri pătrați de teritoriu rusesc și 100 de așezări, capturând 594 de soldați ruși. Potrivit lui Sîrskîi, rușii încearcă să creeze un inel în jurul forțelor ucrainene din regiunea Kursk și plănuiesc acțiuni contraofensive acolo. Cum vor arăta următoarele acțiuni ale armatei ucrainene în această direcție va depinde de evoluția situației operaționale.

„Una dintre sarcinile operațiunii ofensive în direcția Kursk a fost să devieze forțe importante ruse din alte direcții. În primul rând, se referă la Pokrovsk și Kurachov”, a spus Sîrskîi, citat de UPravda.

Potrivit acestuia, acest obiectiv a fost realizat doar parțial.

„Operațiunea Kursk a deturnat un număr semnificativ de forțe inamice. În acest moment putem spune că aproximativ 30 de mii de soldați ruși au fost deja transferați în direcția Kursk și acest număr este în creștere. În același timp, inamicul încearcă să nu retragă trupele de pe alte fronturi, ci, dimpotrivă, își sporește prezența pe frontul Pokrov”, a recunoscut el.

Potrivit lui Sîrskîi, situația de acolo este foarte dificilă. Armata rusă își folosește avantajele în privința numărului personalului militar, armelor și folosește activ artileria și forțele aeriene. Acțiunile ofensive ale forțelor ruse sunt efectuate în cea mai mare parte de grupuri de infanterie de asalt.

Aceștia încearcă să ocupe tronsonul autostrăzii Kostantynivka-Pokrovsk pentru a întrerupe logistica ucraineană. „Inamicul avansează cu un cost foarte mare. În fiecare zi, soldații noștri neutralizează până la 300 de atacatori pe acest front”, spune Sîrskîi.

Operațiunea Kursk a zădărnicit planurile armatei ruse de a invada regiunea Sumî, spune șeful Armatei, ale cărei declarații sunt confirmate de președintele Zelenski.

Kursk este unul dintre punctele planului de victorie al Ucrainei, arată Zelenski.

Incursiunea a făcut posibilă oprirea ocupației regiunii Harkiv și prevenirea ocuparii regiunilor Sumî și Cernihiv, precum și înfrângerea unui număr mare de trupe inamice.

Armata rusă a transferat unități din direcțiile Harkiv și Zaporijiia, dar încă nu și din regiunea Donețk, unde se află cele mai pregătite trupe inamice. De asemenea, operațiunea a făcut posibil să se vadă „ planurile reale ale lui Putin” - care nu sunt „apărarea”, așa cum a susținut dictatorul rus.

Rusia vrea să ocupe complet regiunea Donețk, dar nu va reuși, „lucăm la asta”, mai spune președintele. Ucraina nu este pregătită să-și schimbe teritoriile, dintre care 27% sunt ocupate. Dialogul cu dictatorul rus Putin nu are sens, nu vrea să pună capăt războiului pe cale diplomatică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel