Ulterior, armata ucraineană a pierdut câteva zeci de drone Bayraktar TB2, iar acestea au dispărut din prim-planul știrilor despre războiul din Ucraina.
După cum a informat publicația turcă SavunmaSanayiST într-un articol publicat pe 16 septembrie, citând un documentar realizat de Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării și Fundația Come Back Alive în prima și a doua parte a conflictului, în perioada 2022-2023, dronele Bayraktar TB2 au fost folosite pentru a ataca convoaiele rusești lipsite de apărare antiaeriană.
Ca urmare a acestor atacuri, avansul armatei ruse a fost încetinit semnificativ. Astfel, dronele Bayraktar TB2, care au îndeplinit misiuni de cercetare și atac în special în operațiunile din regiunile Herson, Zaporojie și Harkov, s-au transformat într-una dintre cele mai importante arme ale armatei ucrainene.
“În prezent, Bayraktar TB2 servește în calitate de coordonator pentru misiunile de cercetare, în special în zona Mării Negre”, se arată în documentarul GUR și Fundației Come Back Alive.
După cum se precizează în document, TB2, echipat cu sisteme optice eficiente, este responsabil pentru detectarea navelor rusești în zona Mării Negre. Informațiile primite de la drone sunt transmise bateriilor de rachete, de exemplu celor echipate cu complexe HIMARS, pentru a executa lovituri asupra țintelor.
Operatorii ucraineni ai dronelor turcești Bayraktar TB2 au lăudat aparatele de zbor fără pilot, punând accentul pe versatilitatea acestora. Aceștia au subliniat că TB2 este potrivit pentru fiecare misiune, indiferent de timp și de loc, iar succesele obținute de acesta s-au datorat capabilităților sale hardware superioare.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News