Deși spune că nu renunță la candidatura pentru Casa Albă, retragerea lui Biden pare că e o problemă de timp: 168 de donatori și oameni de afaceri îi cer să abandoneze

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele american Joe Biden
Președintele american Joe Biden

Președintele american Joe Biden nu intenționează să se retragă din cursa electorală pentru Casa Albă, în ciuda speculațiilor și îndoielilor cu privire la starea sa mentală și fizică. El le-a spus susținătorilor la un miting de campanie în Wisconsin vineri.

Biden a spus că nu va lăsa dezbaterea televizată, în care s-a confruntat cu republicanul Donald Trump și a dat o performanță neconvingătoare, să anuleze ani de muncă.

„Ce va face Joe? Va rămâne în campanie? Se retrage? Ce are de gând să facă?” a întrebat Biden retoric, continuând: „Iată răspunsul meu – voi candida din nou și voi câștiga din nou”. Cuvintele sale au fost urmate de aplauze zgomotoase din partea mulțimii.

Starea fizică, dar mai ales cea psihică a politicianului în vârstă de 81 de ani, sunt supuse atenției după prestația sa din dezbaterea televizată de săptămâna trecută cu Donald Trump, în care acesta s-a bâlbâit în mod repetat și nu a reușit să-și termine ideile, ca să nu mai vorbim de faptul că nu a reușit să demonteze niciuna dintre afirmațiile false ale lui Trump.

 

Finanțatorii partidului îi cer să se retragă

Dar cresc îndoielile cu privire la vârsta înaintată a lui Biden și capacitatea de a conduce SUA pentru un alt mandat sunt de lungă durată.

Unii guvernatori democrați au fost frustrați de explicația lui Biden că are nevoie de mai mult somn și că nu vor planifica apariții publice începând cu ora 20:00, potrivit CNN.

Vineri, 168 de reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile și-au exprimat o opinie similară într-o scrisoare adresată Casei Albe, potrivit The Washington Post (WP).

Ei au spus că Biden ar trebui să-și cimenteze moștenirea renunțând și permițând altcuiva să candideze pe fondul „amenințărilor reprezentate de un (posibil) al doilea mandat al lui Donald Trump”.

„ Vă îndemnăm cu respect să refuzați să candidați la realegeri de dragul democrației noastre și al viitorului națiunii noastre”, se spune în scrisoare.

WP scrie că scrisoarea a continuat să adune semnături chiar și după ce a ajuns la Casa Albă. După cum a raportat sursa publicației, inițiatorul apelului este grupul Leadership Now Project, care a fost creat în 2018. Scrisoarea a fost transmisă mai multor consilieri Biden.

Financial Times, citând surse, a scris că principalii sponsori ai Partidului Democrat au identificat deja candidați pentru a-l înlocui pe Joe Biden pentru a participa la cursa electorală după dezbaterea eșuată. Printre candidații lor se numără guvernatorul de Michigan Gretchen Whitmer și guvernatorul Californiei Gavin Newsom.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel