Ucrainenii s-au retras la timp în Est evitând încercuirea. Deși sunt probleme mari în Donbas, rachete Neptun lovesc Crimeea

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate ale Ucrainei s-au retras din poziții limitate la sud-est de Pokrovsk, în estul Ucrainei, iar armata rusă nu a reușit să realizeze o încercuire tactică în zonă, a informat Institutul pentru Studiul Războiului ( ISW)

Potrivit ISW , imagini geolocalizate indică faptul că forțele ruse au capturat recent Ptașine (la sud-est de Pokrovsk) și au avansat mai spre sud.

Potrivit analiștilor, armata rusă intenționa probabil să avanseze la vest de lacul de acumulare Karliv pentru a înconjura unitățile Forțelor Armate la est de linia Grodivka - Novogrodivka - Selidove , dar nu a reușit să realizeze acțiunea. Rușii înaintează în direcția sud a autostrăzii T-0511.

Amenințarea unei încercuiri tactice a determinat, probabil, forțele armate să înceapă o retragere - să niveleze frontul și să salveze viețile militarilor ucraineni, arată ISW.

Comandamentul armatei Federației Ruse a redistribuit o parte din soldații Regimentului 56 Aeropurtat din regiunile de vest ale regiunii Zaporijia, ca răspuns la ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Kursk.

 

Strâmtoarea Kerci, atacată de ucraineni

 

Joi, 22 august, a avut loc o explozie în zona portului Kavkaz din strâmtoarea Kerci. Rusia a spus că Forțele de Apărare au lovit un feribot care transporta combustibil.

Feribotul Conroe Trader din portul Kavkaz din Teritoriul Krasnodar al Federației Ruse a fost lovit de o rachetă ucraineană , relatează Ukrainska Pravda, făcând referire la o sursă din comanda Forțelor de Apărare. Lovitura a fost efectuată de Forțele Navale ale Forțelor Armate Ucrainene.

Feribotul Conroe Trader s-a scufundat, a informat sediul operațional din Kuban. lRușii spun că la momentul exploziei erau 30 de rezervoare de combustibil pe feribot.

 

Succesul operațiunii Kursk este încă incert

 

Operațiunea ucraineană din regiunea Kursk a Federației Ruse a surprins Moscova. Kremlinul își pregătește deja populația pentru faptul că această invazie va dura mai bine de o săptămână, scrie The Telegraph.

„Și totuși, este important să recunoaștem că succesul militar al operațiunii încă atârnă foarte mult în balanță. Deși există indicii că unele trupe rusești sunt transferate din Ucraina pentru a contracara invazia, ofensiva Moscovei în Donbass nu este încă oprită", se spune în articol. 

Presiunea Rusiei în estul Ucrainei continuă să crească, așa că timpul este esențial pentru ca Kievul să facă mai multe progrese la Kursk, ceea ce va opri Moscova în Ucraina însăși.

Potrivit publicației, deținerea Kurskului și, poate, chiar și a unor zone din Briansk sau Belgorod în viitorul apropiat va fi un atu decisiv pentru Ucraina, dacă se va întâmpla acest lucru.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel