Departamentul de Stat al SUA comentează declarațiile Chinei privind disponibilitatea Ucrainei pentru discuții cu Rusia

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Departamentul de Stat a declarat că Ucraina a fost întotdeauna pregătită să negocieze pentru a obține o pace justă și durabilă, în timp ce Rusia nu a arătat nicio dorință de a purta discuții reale. Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, în timpul unei ședințe de informare din 24 iulie, când a fost întrebat despre declarațiile Ministerului chinez de Externe cu privire la disponibilitatea Ucrainei de a negocia cu Moscova.

,,Am văzut declarații ale Ministerului chinez de Externe cu privire la discuțiile cu ministrul de externe Kuleba, am văzut declarații ale Ministerului ucrainean de Externe cu privire la acest lucru, spunând că nimic nu s-a schimbat în poziția lor și că au fost întotdeauna deschiși la discuții", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller.

El a subliniat că Vladimir Putin nu a manifestat nicio schimbare sau dorință reală de a negocia. "Prin urmare, abordarea noastră în această privință rămâne aceeași ca de mult timp - când vine vorba de diplomație, nu se va discuta nimic fără Ucraina despre Ucraina", a declarat oficialul Departamentului de Stat.

După cum a relatat anterior Voice of America, Ministerul chinez de Externe, vorbind despre întâlnirea dintre ministrul chinez de externe Wang Yi și ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, a subliniat prietenia și cooperarea dintre cele două țări, menționând în special necesitatea negocierilor cu Rusia cu privire la "criza ucraineană", așa cum Beijingul numește războiul din Ucraina.

Între timp, Ministerul ucrainean de Externe, în raportul său privind discuțiile, pune un accent diferit, subliniind că "subiectul principal al discuțiilor a fost căutarea de modalități de a opri agresiunea rusă și rolul posibil al Chinei în obținerea unei păci durabile și corecte".

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel