Departamentul american de Stat a răspuns amenințărilor lui Lavrov care amintește de ”liniile roșii”

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Rachete Yars
Rachete Yars

Departamentul de Stat al SUA a răspuns declarației ministrului rus de externe Serghei Lavrov despre „liniile roșii” rusești. Declarația oficialului rus se referea la planurile SUA de a furniza Ucrainei rachete aer-sol JASSM cu rază extinsă.

Lavrov a avertizat SUA să nu glumească despre „liniile roșii ale Rusiei” atunci când iau în considerare problema furnizării de rachete Ucrainei. "Ar trebui să înțeleagă despre "liniile noastre roșii". Nu este nevoie să glumească despre "liniile noastre roșii". Și știu perfect pe unde trec", a spus Lavrov.

Răspunsul SUA a venit după ce un jurnalist rus i-a cerut purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, să comenteze declarația lui Lavrov.

„Sprijinul nostru pentru Ucraina se datorează războiului ilegal pe care Rusia l-a purtat împotriva Ucrainei. Deci, dacă Rusia dorește să-și pună capăt acțiunilor împotriva soldaților ruși, cel mai bun mod de a face acest lucru este să pună capăt războiului și să iasă din Ucraina", a spus Miller, citat de agenția de presă RBC Ucraina.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat recent că nu există linii roșii în Rusia. Acest concept s-a „dezintegrat” după ce apărătorii ucraineni au început să controleze o parte din regiunea Kursk.

Rusia amenință periodic că folosește arme nucleare în cazul încălcării „liniilor sale roșii”. Aceste linii au fost încălcate de mai multe ori, ultima dintre ele fiind intrarea trupelor ucrainene în regiunea Kursk a Federației Ruse. Cu toate acestea, partenerii occidentali limitează întrebuințarea armelor pe care le dau Ucrainei și refuză furnizarea anumitor categorii de armamente care au o rază mare de acțiune.

Comentariul autorului:

Succesul în operațiile militare se bazează pe folosirea unui spectru mare de arme și procedee de luptă deoarece, pe de o parte, unele ținte sunt greu accesibile iar pe de altă parte, adversarul se adaptează permanent.

În războiul ruso-ucrainean, forțele ruse dețin rachete cu rază foarte lungă de acțiune. Cu acestea, au distrus infrastructura energetică ucraineană, iar mai recent lovesc unități militare de instrucție și ținte civile într-o încercare de a tempera valul de mobilizare ucrainean care, se pare că este unul destul de mare după recentele succese din Kursk.

Forțele ucrainene nu dețin capabilități de lovire a obiectivelor militare rusești aflate la mae distanță de front iar, în ultimul timp, apărarea antiaeriană oferită de Occident nu mai ține pasul cu industria rusă de apărare care este pe picior de război. În plus, intensificarea întrebuințării de cătrea aviația rusă a bombelor aeriene dirijate a permis avansarea forțelor ruse într-un ritm relativ rapid în Donbas, anulând avantajul clasic al fortificațiilor pentru cei care luptă în apărare.

Dacă Occidentul dorește ca Ucraina să câștige războiul, trebuie să soluționeze rapid aceste probleme, apărarea antiaeriană – un lucru extrem de greu pentru o densitate mare de rachete și drone explozive cu care Rusia atacă - sau/și distrugerea aerodromurilor și platformelor aeriene rusești de atac. Recent, NATO a propus creșterea numărului de militari ucraineni instruiți în țările Alianței de la 10.000 la 15.000, dar acesta este un aspect care nu rezolvă cele două provocări fundamentale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel