Anunțul vine în contextul în care negociatorii americani încearcă să convingă Phenianul să renunţe la armele nucleare şi la rachetele cu rază lungă de acţiune, transmite Reuters. La unele din aceste situri au fost observate mici îmbunătăţiri de infrastructură, în pofida negocierilor care au loc, relevă raportul Centrului de studii strategice şi internaţionale (CSIS) din Washington.
Siturile identificate în raport sunt răspândite în zone montane izolate şi ar putea fi folosite pentru a găzdui rachete balistice cu diferite raze de acţiune, dintre care cele cu rază lungă se crede că sunt capabile să lovească teritoriul SUA. Cercetătorul Joseph Bermudez de la CSIS a menţionat că nu este vorba de facilităţi pentru lansarea rachetelor, explicând că, deşi de la aceste instalaţii pot fi lansate rachete în caz de urgenţă, procedura de lucru a forţelor armate nord-coreene cere ca lansările să aibă loc de la alte centre 'semi-pregătite' în prealabil.
La summitul din iunie din Singapore, liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump s-au angajat să facă demersuri în vederea denuclearizării, dar fără termene specifice, iar negocierile desfăşurate până acum nu au progresat prea mult. Phenianul a anunţat că a închis obiectivul nuclear de la Punggye-ri şi poligonul de teste balistice de la Sohae, evocând posibilitatea de a închide şi alte facilităţi dacă Washingtonul ia 'măsuri concordante'.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News