Demonstrație de forță a SUA: Zbor în formație cu 24 de avioane C-17 Globemaster III (Video). A fost cea mai mare lansare de C-17 dintr-o bază americană

DefenseRomania Team |
Data publicării:
De la baza militară americană Charleston au fost lansate nu mai puțin de 24 de aeronave de transport C-17 Globemaster III. Sursa Foto: U.S. Air Force.
De la baza militară americană Charleston au fost lansate nu mai puțin de 24 de aeronave de transport C-17 Globemaster III. Sursa Foto: U.S. Air Force.

Pe 5 ianuarie 2023, de la baza militară Charleston au fost lansate nu mai puțin de 24 de aeronave de transport C-17 Globemaster III, într-un exercițiu major care a integrat forțe aeriene, terestre și navale în cinci zone distincte de operare. 

Exercițiul a reprezentat cea mai mare lansare de aeronave C-17 de la o singură bază militară și a demonstrat capacitatea aripii de a genera și proiecta rapid o putere aeriană copleșitoare.

Aeronavele C-17 au început exercițiul cu un zbor demonstrativ peste podul Ravenel din portul Charleston, după care s-au dispersat pentru a se verifica modul în care pot fi asigurate comanda și control, navigația, ritmul și logistica zborurilor sub focul inamicului. 

Youtube video image

 

La manevre au luat parte și F-16

 

Peste 20 de avioane de luptă F-16 din cadrul bazelor aeriene Shaw Air Force și McEntire Air National Guard Base au jucat roluri antagoniste și “s-au luptat” pentru obținerea superiorității aeriene, în timp ce forțele întrunite s-au mobilizat rapid pentru a stabili un sistem de apărare antirachetă eficient.

„Trebuie să luptăm pentru a ajunge la luptă. Acest exercițiu testează capacitatea noastră de a îndeplini misiunea în timp ce suntem dispersați geografic și cu comunicații limitate”, a declarat colonelul Robert Lankford, comandantul Aripii 437 Transport Aerian.

„Avantajul nostru asimetric este dat de aviatorii noștri adaptabili și talentați. În fiecare zi învățăm noi lecții pe care vrem să le aplicăm în luptă, așa că acest exercițiu de generare a misiunii este o șansă de a ne testa capacitățile”, a declarat Gl.mr. Corey Martin, comandantul Forței Aeriene 18.

„Exercițiu este despre pregătire și eficacitate. Am vrut să avem cât mai multe ieșiri avion într-un interval de timp de 48 de ore, pentru a arăta amenințărilor de ritm că putem merge oriunde, oricând”, a declarat și Mr. Zachary Barry, planificator principal pentru exercițiu și pilot pe C-17.

Pentru a defini și a extinde mai bine conceptele de angajare în luptă agilă, echipajele aeriene au practicat tehnici flexibile de descurajare și răspuns, cum ar fi capacitatea de a ateriza în medii austere și de a îndeplini rapid misiunea specific fiecărei locații. 

Primele C-17 au aterizat pe aerodromul Pope Army (Carolina de Nord), unde aviatorii au lucrat alături de un element de sprijin pentru a înființa un centru de operații tactice (TOC). Centrul a furnizat comunicații sigure și stabile, precum și structuri de comandă descentralizate pentru a sprijini luarea deciziilor critice. Alte C-17 care au aterizat pe același aerodrom au exersat tactici specifice aviatorilor, au decolat și au zburat către zona o zonă de lansare pe direcția nord-est, unde parașutiștii au realizat salturi cu linie statică (deschiderea automată a parașutei prin cablu conectat la aeronavă), după care au asigurat pista de aterizare pentru operații ulterioare.

 

Echipajele aeronavelor C-17 au aterizat, au încărcat rapid lansatoare de rachete HIMARS

 

Simultan, la Marine Corps Air Station Cherry Point (Carolina de Nord), echipajele aeronavelor C-17 au aterizat, au încărcat rapid lansatoare de rachete HIMARS, au zburat pe aerodromul Pope Army și apoi au efectuat o infiltrare rapidă a HIMARS în luptă. 

Alte aeronave C-17, care au aterizat la Marine Corps Air Station Beaufort (Carolina de Sud), au executat manevre de luptă integrată pentru a alimenta rapid elicoptere AH-64 Apache ale trupelor terestre, în timp ce la Hunter Army Airfield (Georgia), echipajele aeriene s-au concentrat asupra asigurării logistice sub focul inamicului.

În timpul exercițiului, aproape 60 de avioane – inclusiv un AWACS E-3 Sentry și o aeronavă cisternă KC-135 Stratotankers – au fost în aer, “sincronizând capabilitățile pentru a maximiza letalitatea”, după cum se precizează în comunicatul oficial al activității. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel