Democrații merg pe strategia procurorul vs. infractorul împotriva lui Trump. Kamala Harris spune că îi cunoaște profilul lui Trump, aluzie la condamnările fostului președinte

Darius Muresan |
Data publicării:
Kamala Harris, vicepreședintele SUA și candidatul democrat împotriva lui Donald Trump. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook
Kamala Harris, vicepreședintele SUA și candidatul democrat împotriva lui Donald Trump. Photo source: Kamala Harris @OfficialFacebook

Democrații au pregătit un unghi de atac pentru campania Kamalei Harris, care urmează să se confrunte cu Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie: „procuroarea” împotriva „inculpatului”, comentează Agerpres, care citează AFP.

Hillary Clinton a fost una dintre primele care au făcut această comparație.

„O cunosc pe Kamala Harris de mult timp. Această procuroare strălucită va ști ce argumente să aducă împotriva lui Donald Trump, care a fost condamnat penal”, a postat luni pe X fosta Primă Doamnă și secretar de stat democrat, ea însăși învinsă de miliardar în alegerile prezidențiale din 2016.

„Contrastul nu ar putea fi mai evident”, a declarat James Singer, purtătorul de cuvânt al campaniei Kamalei Harris.

În timpul unui discurs de luni, vicepreședinta lui Joe Biden a subliniat experiența sa în domeniul aplicării legii, punând-o în opoziție cu nenumăratele probleme judiciare ale lui Donald Trump.

 

Kamala Harris spune că îi cunoaște profilul lui Trump, făcând aluzie la condamnările fostului președinte republican

 

„Înainte de a fi aleasă vicepreședinte, înainte de a fi aleasă senator al Statelor Unite, am fost aleasă procuror general al Californiei”, a spus Kamala Harris. „Înainte de asta, am fost procuroare în instanță”, a adăugat democrata în vârstă de 59 de ani.

„În aceste roluri, am atacat tot felul de agresori”, a subliniat ea, menționând: „Prădători care au abuzat femei. Fraudatori care au înșelat consumatorii. Trișori care au încălcat regulile în favoarea lor.”

„Prin urmare, credeți-mă când spun că văd ce fel de tip este Donald Trump”, a spus candidata.

Ea a invocat condamnarea lui Trump la plata unor daune de 88 de milioane de dolari pentru agresiune sexuală în anii 1990, un „viol” în cuvintele judecătorului, asupra scriitoarei E. Jean Carroll, și apoi pentru defăimarea acesteia.

„M-am specializat în cazuri de agresiune sexuală”, a declarat candidata democrată.

În ceea ce privește defuncta Universitate Trump, „am atacat una dintre cele mai mari instituții de învățământ superior cu scop lucrativ din țară și am scos-o din acțiune”, a spus Harris.

Donald Trump a ajuns la o înțelegere extrajudiciară cu studenții fraudați de Universitatea Trump și a fost de acord să le plătească despăgubiri de 25 de milioane de dolari.

Ambele cazuri au fost civile. Dar Donald Trump este primul fost președinte al Statelor Unite care a fost condamnat penal, în luna mai, pentru falsificarea de documente contabile pentru a ascunde plățile către starul de filme porno Stormy Daniels.

El urmează să își afle sentința pe 18 septembrie, cu mai puțin de două luni înainte de scrutinul de la 5 noiembrie, și ar putea fi chiar încarcerat.

Trump ar fi trebuit să fie judecat și pentru presupusa încercare de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020, câștigate de Joe Biden. Dar este foarte puțin probabil ca el să fie judecat până în noiembrie.

El este, de asemenea, acuzat că a compromis securitatea națională prin păstrarea de documente secrete în casa sa, dar judecătorul, pe care el l-a numit, a anulat acuzațiile. Procurorul special a contestat această decizie.

Încă din 2019, Kamala Harris s-a bazat pe experiența sa de procuroare pentru a încerca să câștige nominalizarea democrată. Dar la acea vreme, reputația ei de duritate în ceea ce privește criminalitatea nu a fost bine primită de aripa progresistă și a trebuit să cedeze în fața lui Joe Biden.

Acum, pentru o posibilă dezbatere împotriva lui Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, anii săi de experiență în sala de judecată ar putea fi un atu valoros.

Mai ales că, atunci când era senatoare, a chestionat cu pricepere personalitățile propuse de congresmeni pentru diverse funcții, cum ar fi candidatul conservator la Curtea Supremă Brett Kavanaugh.

Pentru tabăra democrată, faptul de a o avea pe Kamala Harris în frunte ar trebui să permită recentrarea dezbaterii asupra problemelor juridice ale lui Donald Trump și renunțarea la discuțiile despre vârsta lui Joe Biden.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel