Democrații influenți nu susțin retragerea lui Biden din cursa prezidențială din 2024: Nu are o problemă de leadership pentru următorii patru ani

Cristian Soare |
Data publicării:
Președintele Joe Biden și candidatul republican la președinție, fostul președinte american Donald Trump participă la dezbaterea prezidențială CNN. Sursa Foto: Justin Sullivan/Getty Images
Președintele Joe Biden și candidatul republican la președinție, fostul președinte american Donald Trump participă la dezbaterea prezidențială CNN. Sursa Foto: Justin Sullivan/Getty Images

Politicieni importanți din Partidul Democrat din SUA l-au susținut duminică pe președintele Joe Biden și au respins ideea că acesta ar trebui să-și încheie campania din 2024 și să nu candideze pentru un al doilea mandat la Casa Albă, în urma unei prestații slabe în dezbaterea de săptămâna trecută cu fostul președinte american Donald Trump.

Colegii de partid ai lui Biden au recunoscut cu ușurință neajunsurile lui Biden, în vârstă de 81 de ani, în timpul recentei dezbaterii care a durat 90 de minute, care a fost transmisă la televiziunea națională americană, în timpul căreia acesta s-a chinuit uneori să termine propozițiile și a alunecat spunând din greșeală că a abolit Medicare, programul guvernamental de asigurări de sănătate pentru americanii în vârstă.

Un nou sondaj CBS-YouGov a arătat că americanii, cu o marjă de 72-27%, nu cred că Biden are "sănătatea mentală și cognitivă necesară pentru a fi președinte". Acest sondaj arată o scădere cu șapte puncte procentuale față de sondajul de acum trei săptămâni.

Cu toate acestea, ratingurile naționale ale lui Biden și Trump arată în continuare că lupta rămâne acerbă.

Principalii oficiali ai Partidului Democrat au respins propunerea unor democrați, precum și editorialele publicate de The New York Times și The Atlanta Journal-Constitution, de a se retrage din cursă în favoarea unui candidat mai tânăr.

,,Adevărul nefericit este că Biden ar trebui să se retragă din cursă pentru binele națiunii pe care a servit-o atât de bine timp de o jumătate de secol", se arată într-un articol publicat de The Atlanta Journal-Constitution, un ziar important din statul Georgia. - "Președintele Biden are nevoie acum de amenințarea unei pensii.

"Oh, categoric nu", a declarat senatorul democrat de Georgia Raphael Warnock la emisiunea Meet the Press de la NBC. - "Dezbaterile proaste se întâmplă. Întrebarea este: pe cine a apărat vreodată Donald Trump în afară de el însuși și de oameni ca el? Sunt alături de Joe Biden, iar treaba noastră este să ne asigurăm că va trece linia de sosire în noiembrie".

Jim Clyburn, congresman din Carolina de Sud, un susținător proeminent al lui Biden, a declarat la emisiunea State of the Union de la CNN: "Nu cred că Joe Biden are o problemă de leadership pentru următorii patru ani, deoarece a fost un mare lider în ultimii trei ani și jumătate. Întotdeauna spun că cel mai bun predictor al comportamentului viitor este performanța din trecut". El a susținut că ceea ce s-a întâmplat în timpul dezbaterii s-a datorat "pregătirii excesive".

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a declarat la emisiunea CBS Face the Nation că "președintele a avut o noapte grea, așa cum am avut cu toții", dar că acest lucru nu ar trebui să îl oblige să se retragă din alegerile din 5 noiembrie. "Joe Biden nu se va retrage din această cursă și nu ar trebui să o facă", a adăugat el.

Echipa de campania lui Biden a declarat sâmbătă seară că alegerea unui înlocuitor al său în funcția de politician de vârf al Partidului Democrat ar provoca haos înaintea convenției naționale a partidului din august și ar fi o "autostradă spre înfrângere" în alegeri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel