Democrații din Congresul SUA și-au exprimat speranța că vor fi ridicate toate restricțiile impuse Ucrainei privind utilizarea armelor americane împotriva Rusiei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Colaj simulare atacuri uraniene împotriva Rusiei. Sursa foto: UNIAN.
Colaj simulare atacuri uraniene împotriva Rusiei. Sursa foto: UNIAN.

Congresmanul democrat Ted Lieu și-a exprimat speranța că toate restricțiile privind utilizarea armelor de către Ucraina pentru a contracara acțiunile militare ale Rusiei vor fi ridicate. Liderul democraților din Camera Reprezentanților, Pete Aguilar, a adăugat că administrația americană acționează pentru a oferi Ucrainei instrumentele de care are nevoie "pentru a lupta și a câștiga un război".

,,Sper că restricțiile vor fi ridicate. Susțin scrisoarea bipartizană trimisă de Comisia noastră de informații chiar pe această temă și vedem cum Ucraina începe să folosească mai bine aceste arme, în special în Crimeea", a declarat Lieu.

Congresmanul a detaliat: ,,Vedem acum, cel puțin în Crimeea, care face parte din Ucraina, că ucrainenii folosesc acolo rachete cu rază lungă de acțiune pentru a distruge echipamente militare rusești. Și vedem că acestea sunt folosite foarte eficient în Crimeea. Și știu că administrația americană le-a permis să le folosească pentru a riposta la Harkov", a comentat Lieu.

Pete Aguilar, președintele Grupului Democrat din Camera Reprezentanților, răspunzând la întrebarea Kateryna Lisunova de la Vocea Americii privind autorizarea de a lovi ținte din Rusia și modul în care Congresul poate contribui la facilitarea acestui lucru, a declarat: ,,Administrația Joe Biden și Consiliul Național de Securitate lucrează cu aliații noștri ucraineni pentru a le oferi instrumentele, resursele și autoritatea de care au nevoie pentru a lupta și a câștiga războiul. Cred că aceste discuții au loc și că administrația Biden preia inițiativa".

 

Ucraina trebuie să ducă războiul așa cum consideră de cuviință

 

De asemenea, Aguilar a precizat: "Dacă există autorizații suplimentare de care Ucraina are nevoie, ar trebui să colaboreze cu Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților. În special, cu copreședintele acestei comisii, Gregory Meeks, și cu președintele, Michael McCaul... Acești doi legislatori au un istoric de colaborare în probleme importante și cred că acest lucru va duce la soluțiile inteligente și eficiente necesare".

După cum a relatat Voice of America, președintele republican al Camerei, Mike Johnson, a declarat "Cred că ar trebui să permitem Ucrainei să ducă războiul așa cum consideră de cuviință. Ar trebui să fie capabili să riposteze. Și cred că încercarea de a le controla eforturile la nivel micro nu este o politică bună pentru noi".

Colegul său republican și președinte al Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, congresmanul Michael McCaul, a declarat pentru VOA: "Am dat acești bani pentru a înarma Ucraina pentru a câștiga acest război. Și de fiecare dată când îi limităm sau îi restrângem, este contrar intenției Congresului''.

Membri ai Congresului SUA au cerut administrației Biden să ridice interdicția impusă Ucrainei de a folosi arme americane împotriva unor obiective militare aflate pe teritoriul Rusiei. Ca răspuns la aceste apeluri și la cererea Ucrainei, președintele american Joe Biden a ordonat modificarea condițiilor actuale pentru a permite utilizarea armelor furnizate de SUA pentru atacuri în scop de ripostă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel