În Delta ucraineană, la doi pași de România, dronele rusești terorizează noapte de noapte: Din cauza lipsei adăposturilor antiaeriene, localnicii nu au unde să se ascundă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona Shahed 136
Drona Shahed 136

Rusia lovește în constant localitățile ucrainene aflate în zona Deltei Dunării, iar localnicii sunt nevoiți să se adăpostească în locuințe, întrucât casele nu au beciuri, iar în zonă nu există adăposturi antiaeriene.

În ultima perioadă, Rusia și-a intensificat atacurile asupra infrastructurii portuare din orașele de coastă ucrainene. Astfel, dronele rusești atacă și orașul Vîlkove (Vâlcov) din Delta Dunării. Potrivit Reuters, a cărui informație a fost preluată și de agenția de presă slovacă TASR, localnicii nu se pot ascunde de atacurile rușilor deoarece casele lor sunt joase și nu au subsoluri.

Vîlkove este un oraș mic, turistic și de agrement. Conform datelor din 2022, în acesta locuiesc 7.700 de persoane. Localitatea se află la gurile Dunării și, la fel ca în Veneția italiană, canalele de apă înlocuiesc drumurile, iar oamenii sunt transportați cu bărci în loc de mașini.

Ascunderea de atacurile rusești este, prin urmare, extrem de dificilă pentru localnici.

Potrivit polițiștilor de frontieră care operează la sol, doborârea dronelor este singura modalitate eficientă de a proteja rezidenții.Nici proprietara hotelului local, Yulia Kapitanová, nu are pivniță în casă. Prin urmare, ea își protejează copiii de atacurile cu drone cu propriul corp în timpul nopții. “Se vede ca un bliț strălucitor, apoi luminile se sting și urmează o explozie. Îți vei aminti întotdeauna ce au văzut ochii tăi în acel moment”, a spus ea.

Un fost profesor de informatică, acum soldat cu porecla IT, a declarat pentru Reuters că atacurile cu drone au fost respinse folosind camionete echipate cu mitraliere, puști de asalt, reflectoare și camere de termoviziune. Dronele rusești negre atacă noaptea, când sunt greu de observat, reamintește Reuters.

“Practic, avem și antrenamente în fiecare zi. Acestea includ exerciții fizice, pregătirea armelor, pregătirea vehiculelor și verificarea sistemelor pentru a ne asigura că totul funcționează așa cum ar trebui”, a spus IT.

Vicepremierul ucrainean, Oleksiy Kuleba, a declarat joi că Rusia a atacat infrastructura portuară a Ucrainei de aproape 60 de ori în ultimele trei luni. Potrivit acestuia, prin aceste atacuri, Rusia încearcă să limiteze potențialul de export al Ucrainei.

Sursa: teraz.sk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel