Deepfake în care vocea Kamalei Harris a fost recreată cu AI, distribuit de către Elon Musk. „Este doar o parodie”, s-a justificat miliardarul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii
Kamala Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii

Videoclipul conține imagini reale, dublate de o voce generată artificial. „Este doar o parodie”, s-a justificat antreprenorul, la peste 5 ore de la postare.

”Eu, Kamala Harris, sunt candidatul tău democrat la președinție pentru că Joe Biden și-a arătat în cele din urmă senilitatea în timpul dezbaterii” și, de asemenea, „Sunt apoteoza diversității, așa că dacă critici ceva ce spun, ești și sexist și rasist”. De asemenea, „ Sunt o marionetă Deep State (n.r. - Statul Paralel) și am fost antrenată timp de 4 ani de către păpușa supremă a Deep State - Joe Biden”.

Aceste cuvinte, rostite aparent de Kamala Harris, apar într-un videoclip care a fost distribuit și pe Twitter de Elon Musk.

Cu toate acestea, videoclipul este un fals și este probabil primul videoclip în care vocea candidatului democrat la Casa Albă a fost recreată cu inteligență artificială.

Alexios Mantzarlis, directorul diviziei de securitate, încredere și siguranță din Universitatea Cornell din New York a confirmat pentru NBC News că conținutul poate fi considerat un deepfake, adică un fals realizat cu AI.

 

A încălcat regulile Twitter?

Originea videoclipului, în care se succed imagini reale ale lui Harris, în timp ce o voce ce pare a Kamalei Harris îmbină discursuri reale cu unele pe care nu le-a spus niciodată.

Primul cont care îl distribuie pe Twitter ar fi contul lui Musk (”Mr Reagan”), care l-a însoțit cu legenda „Parodia campaniei lui Kamala Harris”. Tweet-ul său are acum peste 14 milioane de vizualizări și mii de comentarii.

Retweetul lui Musk, făcut de pe contul ”Elon Musk” și însoțit de comentariul „This thing is incredibil” a însumat acum aproape 130 de milioane de vizualizări, aproape 240 de mii de retweeturi și aproape 60 de mii de comentarii.

Postările lui Musk nu sunt însoțite de avertizarea ”AI Generated Content”, încălcând direct regulile Twitter, conform cărora „nu puteți partaja conținut multimedia artificial, manipulat sau în afara contextului care ar putea înșela sau deruta oamenii și poate cauza prejudicii” și „s-ar putea etichetați postările care conțin conținut înșelător pentru a ajuta oamenii să-și înțeleagă autenticitatea și pentru a oferi mai mult context.” Cu toate acestea, niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat nici pe tweet-ul ”Mr Reagan”, nici pe tweet-ul lui Musk.

 

Justificarea lui Musk: „Este o parodie”

 

Dacă primul post, în care se specifică faptul că este vorba de o parodie, ar putea fi considerat mai apropiat de regulile platformei X, explicând într-un mod relativ clar caracterul neadevărat al conținutului, al doilea post (cel care printre altele a avut o vizibilitate mult mai mare) este total înșelător și este un exemplu perfect al știrilor false periculoase împotriva cărora Twitter pare acum incapabil (sau nu dorește) să lupte. Practic, este vorba de un fals care spune lucruri plauzibile și care se bazează pe unele dintre cele mai răspândite paranoii printre teoreticienii conspirației (cum ar fi cea care circulă pe internet despre Deep State) și că mulți oameni l-ar putea confunda cu adevărat.

Despre acest punct, Musk însuși a avut o scurtă discuție online cu Gavin Newsom , actualul guvernator al Californiei și potențial candidat la vicepreședinție: „Manipularea unei voci într-o reclamă ca aceasta ar trebui să fie ilegală” – a scris Newsom pe Twitter - În câteva săptămâni voi semna o lege ca să mă asigur că se va întâmpla asta..

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel